CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft oznámil Halo 5: Guardians. Vyjde na podzim 2015

Halo 5 Guardians
Zástupce vydavatelského gigantu během tiskové konference na E3 2013 prohlásil, že další díl řady Halo vyjde na Xbox One během letoška. To nakonec neplatí, pár informací jsme se o něm ale dozvěděli.

Pátý díl populární sci-fi série ponese přídomek Guardians a momentálně je jeho vydání v plánu až na podzim 2015. Žádný přímý důvod, proč musejí fanoušci čekat tak dlouho, neznáme, ze slov („Je to opravdu velký projekt.“) ředitele vývoje značky Franka O’Connora ze studia 343 Industries se však dá vyvodit, že půjde o hru natolik rozsáhlou, že pro vývojáře prostě není reálné, aby ji stihli dokončit dříve.

O’Connor se dále zmiňuje i o využití nového enginu a jak Halo 5 poslouží jako základ série na next-gen platformě: „Při práci na Halo 4 jsme upravili několik vlastností enginu, ale v zásadě šlo o implementaci už existujícího. Tohle je úplně nová platforma s mnohem větší kapacitou, výkonem a rozdílnou architekturou.“

V reakci na prohlášení generální manažerky 343 Bonnie Ross z minulého jara, kdy de facto oznámila ono nové Halo na letos, říká: „Nechci mluvit za Bonnie, ale tehdy na E3 byla velice opatrná s volbou slov, protože jsme věděli, že jestli ho chceme udělat pořádně, zabere tvorba Halo 5 alespoň tři roky.“

Podle dřívějších informací by Guardians měli podporovat cloudové výpočty a běžet při šedesáti snímcích za vteřinu, s čímž má nejeden z titulů, které jsou momentálně na konzoli Xbox One k dostání, problémy. Bližší skutečnosti bychom se měli dozvědět 9. června na konferenci E3, kde by podle internetových spekulací mohla být ohlášena také výroční edice Halo 2 (koneckonců starší trailer slibuje začátek cesty na 2014). Téměř s jistotou ovšem padne slovo o televizním seriálu, vznikající ve spolupráci se Stevenem Spielbergem, jenž bude mít premiéru též příští rok. 

Martin Paytok

Po přispívání do několika digitálních magazínů se v roce 2009 usadil jako redaktor na serveru RecenzeHer.eu, odkud později odešel na post zástupce šéfredaktora inGamer.cz. Ten se v roce 2014 stal součástí herní sekce CDR.cz. Vedle psaní o hrách se dlouhá léta věnoval recenzování filmů pro XB-1. V současnosti působí jako externí redaktor časopisu SCORE.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft oznámil Halo 5: Guardians. Vyjde na podzim 2015

Žádné komentáře.