CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft představil Visual Studio Tools for AI

Pokud jste vývojář, určitě Visual Studio znáte. Pokud ne, jedná se o poměrně velké vývojové prostředí od Microsoftu, kde lze programovat prakticky cokoliv. I umělá inteligence.

Během konference Connect(), Redmond představuje nové verze svého vývojového prostředí, nebo nějaké jeho doplňky. Letos představil obojí, jednak aktualizovanou verzi Visual Studia 2017 v15.5 a též Visual Studio Tools for AI, ale o tom až později.

A co verze 15.5 přináší? Především novou verzi jazyka C#, který je nyní ve verzi 7.2, vylepšení práce s .NET Core atd. Jak je obvyklé, novinek je hodně, ale jsou především „pod kapotou“. Kompletní výčet všech novinek naleznete na stránkách Microsoftu

Nyní se přesuneme k Visual Studio Tools for AI. Jak již název napovídá, bude se jednat o sadu nástrojů, které zjednodušší práci s umělou inteligencí a strojovým učením. Dnes již existují různé frameworky, díky kterým si nemusíte pokáždé umělé neurony vytvářet ručně.

Navíc můžete využít vzdáleného výpočetního výkonu v cloudu, kterým je kupříkladu Microsoft Azure. Je pozitivní, že Redmond nepodporuje jen pouze svoje frameworky, ale podporovány jsou i ty třetí strany, napřílad Google TensorFlow, Keras a další. Dále je umožněno si přidat podporu jiných frameworků přidat ručně.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft představil Visual Studio Tools for AI

Žádné komentáře.