CDR.cz - Vybráno z IT

Netflix předělal Stranger Things do videohry s retro grafikou. Nabízí ji zdarma

Loňský seriál Stranger Things za sebou po svém odvysílání na Netflixu zanechal okamžitě velkou partaj fanoušků, která si vychvaluje netradiční tematický koncept, věrnost kinematografii z 90. let, atmosféru i scénář. 27. října startuje druhá sezóna, a Netflix na ni upozorňuje nebývale.

Po odvysílání první série seriálu Stranger Things se na internetu objevilo hned několik videoparodií, které úroveň nostalgie posunuly o úroveň dál. Pohrávaly si s myšlenkou, jak by asi seriál vypadal v 8-bit videoherní grafice. Netflixu zřejmě tato virální videa neutekla – nechal se inspirovat, dal ji oficiální háv a vydal zcela zdarma. Upoutávku na Stranger Things: The Game můžete zhlédnout na videu níže.

Mobilní hra Stranger Things je již nyní dostupná na zařízení iOS a Android. Před stažením vám nebrání žádná cenovka, ani následné mikrotransakce. Jelikož je zdarma, její účel je zcela jasný – upoutat pozornost na seriál, obzvláště pak na vydání druhé série 27. října.

Dle prvních ohlasů fanoušků se dokonce nejedná jen o pochybný pokus o reklamu, byť nápaditou.

Obsahově nabízí poměrně dlouhou hratelnost v podobě šesti dungeonech a výběru až sedmi postav ze seriálu – od dětí po náčelníka Hoppera. Příběhově se jedná o adaptaci první série, a slouží tak i jako rekapitulace před odvysíláním druhé série.

Ačkoliv má moderní stylistický nádech, graficky i technicky se snaží být věrná hrám z 90. let, což je patrné i na některých schválně ponechaných hernich prvcích (posuny obrazovky mezi oblastmi jak vystřižené z první Legend of Zelda, kupříkladu). 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Netflix předělal Stranger Things do videohry s retro grafikou. Nabízí ji zdarma

Žádné komentáře.