CDR.cz - Vybráno z IT

Odežeňte zloděje inteligentními žárovkami BeON

Beon Bulbs
Jedete pryč a nechcete, aby váš dům vypadal, že zeje prázdnotou? Vystrašte zloděje chytrými žárovkami BeON, které napodobí vaše běžné zvyky svícení.

Když odjedete na dovolenou nebo na služební cestu, drahé záznamové systémy nenahradí vaši přítomnost, takže je snadno poznat, že dům aktuálně nikdo neobývá. Společnost BeON Home představila nové technologické řešení chytré žárovky BeON pro odstrašení vykradačů domů, jež má domácnostem vyřešit problém s předraženými zabezpečovacími systémy.

Místo složitého programování nějaké domácí aplikace, která kontroluje, co a kdy se má rozsvítit, vám stačí stávající žárovky vyměnit za BeON a používat je běžným způsobem. Netradiční interaktivní bezpečnostní systém se naučí vaše zvyky využívání osvětlení v průběhu celého dne s tím, že je schopen toto chování plně napodobit, jakoby v domě skutečně někdo byl. Výrobce se snaží změnit pohled na ochranu proti krádežím běžným způsobem, který bývá často tím nejlepším v boji proti zlodějům. Navíc oproti tradičním systémům majitelům ušetří nemalé provozní náklady.

Beon Bulb

To však není vše, co tato technologie dokáže. Žárovka BeON má vestavěnou záložní baterii, takže ji nezastaví ani výpadek proudu. Dále je vybavena zvukovými senzory a umí se rozsvítit, jakmile někdo zazvoní na domovní zvonek. Světla se sama rozsvítí také při aktivaci detektoru kouře, abyste lépe našli cestu ven v případě požáru. Vše je možné ovládat pomocí tlačítka přímo na žárovce, vypínačem nebo přes Bluetooth prostřednictvím aplikace pro mobilní telefony.

Žárovka má možnost automatického ztlumení, když odcházíte z pokoje, ale praktický je rovněž noční režim, kdy si můžete nastavit požadovanou intenzitu jasu. Úsporné žárovky BeON svítí bílým světlem s výkonem až 800 lumenů a podporují napětí až 240 V. Jsou přizpůsobeny pro celosvětové použití, takže se mají vyrábět s paticemi E26/E27 i B22.

Beon App

Produkt BeON se objevil na stránkách Kickstarter, kde má slibně nakročeno k úspěšnému získání cílové částky 100 tisíc dolarů pro realizaci. Pokud chcete projekt podpořit, základní sada tří žárovek, která údajně vystačí na 140 metrů čtverečných, vyjde na 229 dolarů (cca 5100 korun). Dodávka je naplánována na červen 2015.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Odežeňte zloděje inteligentními žárovkami BeON

Pátek, 7 Listopad 2014 - 09:53 | 007 | staci rozsvecovat lampu s casovou zastrckou z...
Pátek, 7 Listopad 2014 - 09:42 | Kert | Myslím si, že bezzubým dětem žárovka ani žádné...
Čtvrtek, 6 Listopad 2014 - 22:34 | BTJ | Uff, to bylo o fous ..... nastesti poucen, jsem...
Čtvrtek, 6 Listopad 2014 - 22:23 | petr22 | Ach jo. Cinani prodavaji programovatelny modul...
Čtvrtek, 6 Listopad 2014 - 16:56 | HKMaly | Presne, proc to kruci cpou do zarovky?...
Čtvrtek, 6 Listopad 2014 - 16:00 | Misko Uško | dalsia pii..vina, 60 euro dat za jednu ziarovku?...

Zobrazit diskusi