CDR.cz - Vybráno z IT

Online nástroj NASA vám umožní sledovat misi Artemis I v reálném čase

NASA vyvinula nový web, prostřednictvím kterého chce zprostředkovat fanouškům vesmírných letů aktuální informace o lunární misi Artemis I v reálném čase.

Zdroj: Shutterstock

Mnoho lidí po celém světě netrpělivě čeká, až se započne lunární mise Artemis I, v rámci níž se kosmická loď Orion dostane 52 mil daleko od Měsíce. Plánovaný start je 29.srpna z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě. Orion by měl putovat k Měsíci zhruba šest týdnů, následně by měl týden kroužit kolem Měsíce a pak se již vrátit v pořádku na Zem.

Agentura NASA nechce fanoušky ošidit o žádné novinky, a proto v souvislosti s misí Artemis I spouští i nový web Artemis Real-time Orbit Website (AROW), kde by se v reálném čase měly objevovat veškeré novinky z této mise. Na AROW by se měly objevit nejen snímky, ale i veškerá sebraná data.

Zdroj: Shutterstock

NASA k tomu dodala: „AROW vizualizuje data shromážděna senzory na Orionu a odeslaná do Mission Control Center v Johnsonově vesmírném středisku NASA v Houstonu během letu. Bude poskytovat periodická data v reálném čase počínaje asi jednu minutu po startu přes oddělení mezistupně kryogenního pohonu rakety SLS přibližně do doby dvou hodin po zažehnutí. Jakmile však Orion poletí sám, bude AROW poskytovat neustále aktuální informace v reálném čase.“

Vývojář AROW, Seth Lambert, přiznává, že web AROW je účinnou cestou, jak se může do mise každý zapojit a pochopit rozsah toho, co vlastně NASA dělá a čeho se snaží misí Artemis I dosáhnout. Lambert také uvedl, že AROW byl původně vyvinut pro další mise Artemis, nicméně i teď si může AROW vyzkoušet svou technologii vizualizace dat.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Online nástroj NASA vám umožní sledovat misi Artemis I v reálném čase

Úterý, 23 Srpen 2022 - 22:04 | gepard | Kde najdu ten web?

Zobrazit diskusi