CDR.cz - Vybráno z IT

Ovládejte pravou zbraní střílečky na PC: RAIL GUN ovladač přiděláte kamkoliv

Rail Gun Kick
Jste fanoušky airsoftu či střelby? Vezměte zbraň, nasuňte na ní senzory a ovládejte své počítačové hry tak, jako byste běhali po skutečném bojovém poli.

Ovládání her se neustále posouvá na novou úroveň. Hráči sice stále nejčastěji sází na myš a klávesnici, případně nějaký ten gamepad, ale proč neudělat hru trošku reálnější? Kickstarterový počin RAIL GUN cílí na všechny, kteří by si chtěli akční střílečky zahrát s fyzickou zbraní v ruce.

Rail Gun

Princip je jednoduchý, RAIL GUN připevníte na jakýkoliv model zbraně (dětské hračky, airsoft pistole apod.) a díky integrovaným senzorům můžete jejím pohybem a stiskem spouště ovládat hry.

Celý set se skládá z 5 částí, jako je spoušť, tlačítka pro pohyb, nabíjení, změna zbraní apod., které na zbraň jednoduše nasunete. Je pak jen na uživateli, zda bude ovladač používat s Windows, headsetem pro virtuální realitu Oculus Rift, Xbox One, Xbox 360, PS3, nebo PS4. 

Na videu RAIL GUN funguje překvapivě plynule a rychle. Tvůrci tvrdí, že nový ovladač nebude problém používat s FPS hrami, jako je série Call of Duty či Star Wars: Battlefront.

Rail Gun 4Rail Gun 5

Senzory jsou nabíjeny skrze micro USB konektor, přičemž vestavěná baterie nabídne až 9 hodin nepřetržitého hraní. Vše funguje bezdrátově až na vzdálenost 10 m, takže se nemusíte bát, že si rozmlátíte monitor. Přijímač radiového signálu využívá rozhraní USB.

Rail Gun 2Rail Gun 3

V tuto chvíli můžete mít jednu ze sad za cenu 165 dolarů (cca 4200 Kč). Kampaň na Kickstarteru prozatím vybrala 26 000 dolarů z potřebných 100 000. Do konce však ještě zbývají přibližně 3 týdny, což by mělo být dost času na výběr cílové částky.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Ovládejte pravou zbraní střílečky na PC: RAIL GUN ovladač přiděláte kamkoliv

Středa, 6 Leden 2016 - 15:46 | rman | Nevim proc jsi dostal minusy, ale musim se tebou...
Čtvrtek, 31 Prosinec 2015 - 01:17 | Xspy | Imho si ty senzory můžete přidělat na kterýkoliv...
Středa, 30 Prosinec 2015 - 19:29 | Psycho Mantis | no jak jsem koukal, tak otáčení ještě není moc...
Středa, 30 Prosinec 2015 - 18:45 | HKMaly | Urcite to ten televizor vydrzi kdyz to do nej...
Středa, 30 Prosinec 2015 - 17:22 | CyberAngel | Vypadá to pomalu, funguje to pomalu. Za chvíli z...

Zobrazit diskusi