CDR.cz - Vybráno z IT

Revoluční inovace od Husqvarny: Doom si doslova zahrajete i na sekačkách

Zdroj: Shutterstock

Doom je legendární hra, která svůj největší úspěch sklidila v devadesátých letech, kdy vyšel její první díl. Ten byl založený na tom, že máte prostě klasický labyrint, kterým musíte projít. Cestou na vás čeká řada nástrah a příšer. Ty další verze se jen transformovaly do akční hororové střílečky.

Nicméně fanouškovská základna tohoto titulu je opravdu velká. Řada fanoušků se pak snaží svou milovanou původní verzi spustit na čemkoliv od těhotenských testů až po žárovku z Ikei. Nyní se ale rozhodl jeden fanoušek spustit tuto hru na obyčejné zahradní sekačce na trávu.

Robotické sekačky dnes umí mnohem víc než jen sekat trávu. Společnost Husqvarna, známý výrobce zahradní techniky, právě oznámila nečekanou novinku: některé z jejich modelů robotických sekaček budou schopny spouštět legendární počítačovou hru Doom. Ano, vidíte správně, můžete si představit, že vaše sekačka poslouží jako herní konzole.

Tento neobvyklý upgrade bude k dispozici pouze u vybraných modelů Automower Nera od začátku dubna letošního roku. Stačí si stáhnout softwarovou aktualizaci a budete si moci užít hru přímo na integrovaném displeji sekačky. Ovládání bude prosté: otáčením knoflíku ovládáte směr, stisknutím střílíte a podržením spouštěčného tlačítka se pohybujete vpřed. A máme tady Doom přímo na vašem trávníku.

Je třeba zdůraznit, že tato funkce nebude dostupná pro zákazníky v USA, ačkoli společnost Husqvarna se snaží zvýšit prodeje robotických sekaček i na americkém trhu. Navíc je třeba mít na paměti, že se jedná pouze o hru běžící na displeji sekačky, takže váš dvůr se nepromění v herní level plný démonů. Nicméně je to zajímavý a zábavný způsob, jak využít moderní technologie v nečekaných situacích.

Nápad na tuto neobvyklou funkci vznikl po úspěchu testování během herní události DreamHack Winter 2023, která se konala v prosinci loňského roku ve Švédsku. Tento krok ukazuje, že Doom je schopen překvapit nejen ve světě počítačových her, ale i v běžném praktickém životě. Od testování na neuronech krysího mozku až po běh na střevních bakteriích, tento kultovní titul stále dokazuje svou univerzální přitažlivost.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Revoluční inovace od Husqvarny: Doom si doslova zahrajete i na sekačkách

Středa, 28 Únor 2024 - 21:40 | Vojtech Nekvapil | Promrhaný marketingový potenciál. Měli to nahrát...

Zobrazit diskusi