CDR.cz - Vybráno z IT

Rozšíření do Chrome umožní sdílet streamovací služby s přáteli bez předání hesla

Rozšíření pro Google Chrome, DoNotPay, umožňuje sdílet přístup například do Netflixu pomocí obyčejného odkazu, namísto zasílání svých osobních přihlašovacích údajů. Ze strany DoNotPay není limitován počet sdílených odkazů, ale omezení může být ze strany streamovacích služeb, kde si mnohdy hlídají počet připojených zařízení k jednomu uživatelskému účtu

Zdroj: Pixabay

Streamovací služby a kanály, kde zkrátka najdete všechny své oblíbené filmy či písničky, jsou dnes běžnou formou konzumace obsahu. Mezi nejoblíbenější služby patří bezpochyby Netflix, Disney Plus, Spotify či Amazon Prime. Pokud však zakoupíte předplatné k podobné službě, bývá problém s jeho sdílením, protože není důvod, aby si vaši přátelé či rodina kupovala vlastní licenci, když se chtějí kouknout třeba jen na jeden film.

Tento problém nyní řeší nové rozšíření pro Google Chrome, DoNotPay od stejnojmenné společnosti. Jedná se o sofistikovaný systém s umělou inteligencí, který umožňuje sdílet vaše přihlašovací údaje k předplaceným službám s Vašimi přáteli a blízkými. I když je tato služba poměrně v zárodku, již nyní nabírá na popularitě.

Zdroj: LaptopMag

Postup při sdílení vaší licence je jednoduchý. Po instalaci rozšíření do Chrome, se nejprve musíte přihlásit do své předplacené služby a v horní části svého prohlížeče kliknout na ikonku DoNotPay. Nyní už zbývá jen kliknout na "Generate Link." Výsledkem je vygenerovaný odkaz, který je možné komukoliv poslat třeba e-mailem. 

V rámci rozšíření funguje i výměnný obchod, kdy můžete poskytnout někomu své přihlašovací údaje, resp. odkaz na svůj účet, výměnou za odkaz na účet někoho jiného. Nemusíte se však bát, že by někdo dohledal vaše přihlašovací údaje, protože se převádí i soubor cookie, který uloží stav přihlášení místo použitého hesla.

Po přihlášení pak může využívat tyto služby jako by byly registrovány přímo na něj. Sám autor DoNotPay, Joshua Browder, prohlásil, že počet lidí, se kterými je možno svůj účet sdílet, není nijak omezen. Omezení může přijít jedině ze strany streamovacích služeb, které mnohdy limitují počet zařízení na jeden uživatelský účet.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Rozšíření do Chrome umožní sdílet streamovací služby s přáteli bez předání hesla

Žádné komentáře.