CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung 24. února představí hodinky Galaxy Gear 2 a smartphone Galaxy S5

nepřehlédněte
Potvrzeno! Do kalendáře si můžete k datu 24. 2. připsat poznámku, že máte sledovat odhalení novinek Samsungu v přímém přenosu.

Dne 24. února 2014 Samsung představí dvě významné novinky - druhou generaci chytrých hodinek Samsung Galaxy Gear 2 a očekávaný chytrý telefon Samsung Galaxy S5. Informaci zveřejnil server New York Times. K představení má dojít na veletrhu Mobile World Congress 2014, který se bude konat v Barceloně.

Samsung před pár dny zaslal vybraným redakcím pozvánku o chystané akci, jejíž přesný název zní Samsung Unpacked 5 2014 Episode 1. Event Samsung Unpacked 5 se bude streamovat také online na Youtube kanálu Samsung Mobile.

Zatím není jasné, jak přesně se má nový model chytrých hodinek Galaxy Gear 2 lišit od svého předchůdce, nicméně kritici mají jasno a předhazují několik různých nápadů na vylepšení. Základním problém u první verze Galaxy Gear je délka výdrže. Hodinky vydrží na jedno nabití maximálně dva dny, což je způsobeno použitým sAMOLED displejem, který vycucává energii z baterie zbytečně rychle. Hezké barvičky jsou jedna věc, ale například podobné hodinky Pebble s černobílým e-ink displejem vydrží až týden.

Dalším bodem pro zlepšení je vzhled. První generace Galaxy Gear je poněkud robustní kvůli mnoha integrovaným funkcím navíc. Hmotnost 73,8 gramů mluví za vše. Zákazníkovi by se určitě hodila možnost vyměnitelných řemínků. Pokud chci fotit, nasadím si na hodinky řemínek s fotoaparátem. Pokud chci hodinkám co nejvíce ulehčit, zvolím pásek z gumy apod. Je však možné, že Samsung spíše zvolí opačný postup - přidá do hodinek další funkce, které by co nejvíce nahradily mobilní telefon.

První generace chytrých hodinek Galaxy Gear

S nástupem nového modelu chytrých hodinek Galaxy Gear 2 nadešel čas pro zlevnění předchozího modelu. Výrobce již oznámil snížení ceny o 120 dolarů (přibližně 2500 korun) na indickém trhu. Očekává se, že brzy dojde ke snížení ceny také v Americe a v Evropě. S nižší pořizovací cenou může Samsung rovněž lépe konkurovat chytrým hodinkám Sony Smartwach 2. Pokud však toužíte po ještě levnější alternativě, můžete vyzkoušet například méně známé MOTA Smart Watch, které pořídíte za necelé 2000 Kč.

Čím má zákazníky oslovit nová vlajková loď Samsung Galaxy S5, si můžete přečíst v našem předchozím článku. Nemá chybět čtečka otisků prstů, displej s rozlišením 2560 x 1440 pixelů či 3 GB RAM.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung 24. února představí hodinky Galaxy Gear 2 a smartphone Galaxy S5

Žádné komentáře.