CDR.cz - Vybráno z IT

Skutečný Iron Man si vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Jeden člověk se dokázal v domácích podmínkách přiblížit popkulturní superhrdinské ikoně Iron Mana, který díky turbomotorům poháněným ramenem získal zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Jak uvádí The Mirror, Richard Browning se svým oblekem Daedalus dosáhl rychlosti 32.02 mph (v přepočtu 51.5 km/h), a vysloužil si tak zápis do Guinnessovy knihy v kategorii nejvyšší dosažené rychlosti uvnitř tělem kontrolovaného obleku s proudovým motorem

Pokud přemýšlíte, kolik podobných závodníků se vůbec nachází v této kategorii, odpověď je jedna. Browning je vůbec prvním držitelem titulu. I přes takový úspěch Browning hodlá oblek nadále zdokonalovat, aby docílil v letu větších výšek i rychlosti. Dopomoci k oběma cílům by mělo okřídlení celé soupravy. 

Ačkoliv na videu celý kaskadérský kousek vypadá jednoduše, ve skutečnosti je zapotřebí perfektní zapojení svalstva a skvěle vycvičené jádro těla, aby člověk dokázal udržet nejen svoji váhu, ale rovněž nápor obou motorů stahující obě paže o dalších 22 kg od těla. Ruce navíc musí být během letu přesně koordinovány, jinak pokus skončí pod vodní hladinou. 

Celý oceněný let obleku Daedalus na 100m můžete shlédnout na videu níže. 

Když jsme poprvé slyšeli o Browningovi a jeho divokém obleku v březnu, svěřil se, že ho oblek stál v nákladech okolo 50 000 dolarů. Finanční částku nicméně vykompenzovalo několik sponzorských darů.

Od té doby Browning a jeho společnost Gravity získali řadu investičních příležitostí, díky kterým se zvýšily finanční prostředky o 650 000 dolarů, navíc k dalším stovkám tisícům dolarů z předešlých investic.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Skutečný Iron Man si vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Žádné komentáře.