CDR.cz - Vybráno z IT

Snipping Tool ve Windows 11: QR kódy a emoji jsou víc než screenshoty

Zdroj: Shutterstock

Ve světě, kde každý pixel na obrazovce může skrývat víc, než se zdá, přichází Microsoft s aktualizací, která mění způsob, jakým pohlížíme na obyčejné screenshoty.

V době, kdy se digitální prostor neustále vyvíjí, je důležité, aby i naše nástroje držely krok. Microsoft to pochopil a v nejnovější aktualizaci Windows 11 představuje revoluční změny ve svém Snipping Toolu, které rozšiřují jeho možnosti daleko za hranice tradičního pořizování screenshotů.

Nejzásadnější novinkou je bezesporu integrace QR kódového skeneru přímo do Snipping Toolu. Uživatelé nyní díky tomu mohou snadno zachytit QR kód pomocí klávesové zkratky a okamžitě získat přístup k informacím, které obsahuje. Tato funkce je obzvláště užitečná v dnešní době, kdy QR kódy najdeme skoro na každém kroku - od restauračních menu po online platby.

Zdroj: Shutterstock

Emoji podpora je další významnou novinkou, která přináší trochu lehkosti a zábavy do jinak rutinní činnosti. Uživatelé mohou nyní své screenshoty okamžitě oživit přidáním emoji přímo v editoru Snipping Toolu, což je ideální pro rychlé sdílení nálad a myšlenek v komunikaci.

Uživatelská zkušenost na prvním místě

Microsoft si klade za cíl neustále zlepšovat uživatelskou zkušenost, a proto se tato aktualizace neomezuje pouze na nové funkce. Vylepšení se dočkala i samotná stabilita a rychlost aplikace, což uživatelům umožňuje pracovat efektivněji a plynuleji.

Diskuse ke článku Snipping Tool ve Windows 11: QR kódy a emoji jsou víc než screenshoty

Pátek, 10 Květen 2024 - 14:58 | Košty | Na co ten jalový Snipping Tool, když je tu ShareX...

Zobrazit diskusi