CDR.cz - Vybráno z IT

Take-Two překonává očekávání: Rapidně rostou tržby i zájem o hry

Zdroj: Shutterstock

Ve středu společnost Take-Two Interactive Software Inc překonala očekávání analytiků z Wall Street ohledně svých upravených tržeb za čtvrté čtvrtletí.

Tento úspěch byl způsoben převážně vysokou poptávkou po jejich populárních titulech "NBA 2K" a "Grand Theft Auto". Díky těmto starším titulům se akcie společnosti po zveřejnění finančních výsledků zvýšily o více než 7 %. Take-Two Interactive Software Inc si tak znovu obhájila svou silnou pozici na trhu a úspěch těchto herních sérií stále přitahuje fanoušky po celém světě.

Videoherní průmysl se po útlumu v roce 2022, vyvolaném dlouhodobou vysokou inflací, začíná opět rozpohybovávat. Nové povzbudivé výsledky herních gigantů Electronic Arts a Activision Blizzard Inc, známých tvůrců hry Call of Duty, představují další důkaz tohoto oživení. Tyto společnosti úspěšně navazují na předchozí úspěchy a naznačují pozitivní směr, kterým se herní průmysl v současnosti ubírá.

Společnost Take-Two se v USA prosadila jako jedna z nejvlivnějších sil díky obrovskému úspěchu svých populárních herních sérií a pečlivé přípravě na vydání dalších dvou velice očekávaných titulů, jimiž jsou Grand Theft Auto VI a Star Wars Hunters. Jejich vysoké prodeje zaručují, že fanoušci se mohou rozhodně těšit na kvalitní a inovativní herní zážitky, jako to bývá zvykem. Take-Two si navíc neustále upevňuje své místo mezi dominantními hráči na trhu díky kvalitě a nezměrné oblíbenosti mnoha z jejích titulů. 

Zdroj: Shutterstock

Společnost Refinitiv si ve čtvrtém čtvrtletí připsala vzrůst upravených tržeb o 65 % na částku 1,39 miliardy dolarů, čímž mírně překonala odhad Wall Streetu, který činil 1,34 miliardy dolarů. Avšak, když jde o celoroční odhad upravených tržeb, společnost Refinitiv docela zaostala za očekáváním analytiků. Předpokládala totiž tržby v rozmezí 5,45 až 5,55 miliardy dolarů, zatímco odhad WS se pohyboval někde na úrovni 6,07 miliardy. 

Tagy: 

Diskuse ke článku Take-Two překonává očekávání: Rapidně rostou tržby i zájem o hry

Žádné komentáře.