CDR.cz - Vybráno z IT

Říjnové konference: Google odložen, Microsoft dnes podle plánu

Microsoft - Event Windows Phone 8
Dnešní pondělní den sliboval skutečně záplavu nových informací a konec všem spekulacím, které ať už okolo Windows Phone 8 či Androidu 4.2 kolují napříč internetem. Z bezpečnostních důvodů však byla tisková konference Google odložena, Microsoft začne dle avizovaného plánu.

Původní verzi článku jsme chtěli uvést slovy, že to Microsoft nemá poslední dobou s uvedením "novinek" moc lehké. Oficiální představení Windows 8 bylo vzhledem k absenci jakýchkoli nových faktů trochu ve stínu společnosti Apple, která naopak přispěchala dva dny před Microsoftem se pochlubit s novými zařízeními.

Druhou podobnou ránu měl Microsoft dostat právě dnes, kdy se chystal v San Franciscu oficiálně uvézt Windows Phone 8. Google totiž náhle teprve před necelými 14 dny oznámil, že tři hodiny právě před Microsoftem hodlá novinářům v New Yorku ukázat detaily nové verze Androidu s číselným označením 4.2. Nejnovější zprávy však nakonec tento záměr vyvrátily – obavy z ohlášeného hurikánu Sandy přiměly Google konferenci odložit, respektive přesunout na zatím nespecifikovaný termín. Pozvánková věta "The playground is open." (Hřiště je otevřené.) tak dostává nový význam, než bylo původně zamýšleno, paradoxně však právě pro microsoftího soupeře. Dnešní pole působnosti je tak zcela otevřené jen a jen pro Microsoft. S naší redakcí budeme samozřejmě prezentaci sledovat, přehled toho nejdůležitějšího určitě pro vás přichystáme. Tiskovka začíná v 18:00 středoevropského času.

Osobně mám však obavy, že i ta dnešní konference se tak trochu ponese v duchu čtvrteční akce s Windows 8 – tedy jen jako souhrn již oznámených novinek a symbolické oficiální uvedení systému na trh. Ale snad se v Redmondu trochu polepšili a nevystříleli všechen střelný prach už v červnu a s něčím nás překvapí. 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Říjnové konference: Google odložen, Microsoft dnes podle plánu

Pondělí, 29 Říjen 2012 - 20:23 | Damel | Jaké výrobní IT fabriky jsou na východním pobřeží...
Pondělí, 29 Říjen 2012 - 10:55 | BTJ | Lol, tak ted se v guglu vsichni modli k hurikanu...

Zobrazit diskusi