CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrkyně seriálu Zaklínač se zastává kolegů před fanoušky

Jedním z nejsledovanějších seriálů, které jsou aktuálně v přípravě, je Zaklínač, kterého si pod svá křídla vzal Netflix. Fanoušci pečlivě sledují každou novou informaci a nyní se do tvůrců trochu opřeli. A hlavní scénáristka to nenechala bez odezvy.

Masivní úspěch převážně třetího dílu série Zaklínač přivedl nejednoho hráče k tomu, aby se zajímal o knižní předlohu, nebo se podíval na starší seriálové zpracování, o které se postarali v sousedním Polsku. Ve střední a východní Evropě je nové seriálové zpracování Geralta a jeho dobrodružství ohledně Ciri velmi sledovaným tématem. 

Hlavní scénáristka a výkonná producentka Lauren S. Hisrich na svém twitteru sem tam odhalí nějaký malý střípek, nyní však obhajovala tvůrčí tým seriálu. Fanoušky totiž znepokojil fakt, že na seriálu pracují převážně mladší ženy a také že jsou mezi nimy lidé tmavší pleti (ano, zní to neskutečně absurdně) a bojí se tak, že to bude mít na výslednou kvalitu seriálu.

Lauren se nicméně proti tomuto ohradila vskutku originálně. V odpovědích na komentáře fanoušky ujistila, že nikdo z nich se sice nepodíval na místa jako Kaer Morhen, Cintra či Nilfgaard, ani nemá zkušenosti se zabíjením monster (či zabíjením jako takovým), ani neumí čarovat. Ale jakožto milovníci světa Zaklínače používají při psaní scénáře mozek a srdce; a nehraje tedy roli, odkud pochází, jaké mají zkušenosti, nebo jaká je jejich barva pleti či víra.

Stejně tak se ohradila, že většina ze stěžovatelů se ani neobtěžovala tvůrčího týmu zeptat, jaký vlastně má vztah k Zaklínači, jaké mají oblíbené postavy apod. Stejně tak, že vlastně nikdo z těch, co si stěžují, neměl možnost vidět scénář, tudíž jejich komentování, že složení týmu není dostatečně kvalifikované, je zcela mimo. Pro upřesnění, na seriálu pracují lidé, kteří již mají zkušenosti ze seriálů Daredevil, nebo Jessica Jones, které si fanoušci převážně chválí. 

A jak dění okolo seriálu Zaklínač vnímáte vy? Těšíte se na něj, nebo se bojíte, že to bude průšvih? 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrkyně seriálu Zaklínač se zastává kolegů před fanoušky

Žádné komentáře.