CDR.cz - Vybráno z IT

Unikátní plán: Dubajské letovisko vytvoří repliku Měsíce na vrcholu mrakodrapu

Zdroj: Shutterstock

Dubaj je známá svými extravagantními stavbami, které přitahují pozornost celého světa. Jednou z nich má být i hotel ve tvaru Měsíce, který plánují postavit na umělém ostrově Palm Jumeirah. Hotel se má jmenovat Crescent Moon a má nabídnout nejen luxusní ubytování, ale i jedinečný zážitek "z vesmíru".

Hotel má mít 33 pater a 500 pokojů, které budou vybaveny moderním nábytkem a technologiemi. Z každého pokoje bude nádherný výhled na Perský záliv a na noční oblohu. Hosté si taktéž budou moci užít i různé služby a zařízení, jako jsou restaurace, bary, wellness centrum, bazén, pláž nebo konferenční místnosti.

Ale to nejzajímavější na hotelu bude jeho tvar a design. Hotel je totiž navržen tak, aby připomínal Měsíc v různých fázích. Na jedné straně bude hotel osvětlen tak, aby vypadal jako úplněk, na druhé straně jako novoluní. Mezi nimi budou různé stupně osvětlení, které budou simulovat dorůstající a ubývající Měsíc. Hotel tak bude měnit svůj vzhled podle denní doby a ročního období.

Bude určen pro všechny, kteří mají rádi luxus a chtějí si dopřát něco nevšedního. Rozhodně by to bylo ideální místo pro milovníky vesmíru, kteří se chtějí cítit blíže k Měsíci. Hotel se má otevřít v roce 2025 a má stát přes 1 miliardu dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Hotel bude součástí rozsáhlého komplexu na ostrově Palm Jumeirah, který je jedním z největších umělých ostrovů na světě. Ostrov je tvarovaný jako palma a nabízí různé atrakce pro turisty i obyvatele Dubaje. Na ostrově se nachází například hotel Atlantis The Palm s akvaparkem a akváriem, hotel Anantara The Palm s thajským lázeňským centrem nebo hotel Waldorf Astoria s golfovým hřištěm.

Crescent Moon tedy bude dalším skvostem na ostrově Palm Jumeirah a bude lákat návštěvníky z celého světa. Bude to jedinečná příležitost prozkoumat Dubaj z jiné perspektivy a zažít něco nezapomenutelného.

Diskuse ke článku Unikátní plán: Dubajské letovisko vytvoří repliku Měsíce na vrcholu mrakodrapu

Žádné komentáře.