CDR.cz - Vybráno z IT

Unikly herní záběry z připravovaného RPG ze světa Harryho Pottera

Včerejším internetem otřásla uniklá upoutávka na údajně připravovanou herní novinku ze světa čar a kouzel. Prozatímní informace zatím silně nasvědčují její důvěryhodnosti. Mohlo by se tak jednat o první plnohodnotný titul od roku 2011, kdy vyšla videoherní adaptace tehdejšího závěrečného filmu.

Ze zákoutí internetového portálu Reddit se ve včerejších večerních hodinách vynořila upoutávka na videoherní novinku ze světa Harryho Pottera. Za jejím zveřejněním stojí uživatel VapeThisBro, který se údajně zúčastnil marketingového průzkumu, během kterého nepozorovaně vytáhl svůj mobilní telefon a natočil přibližně minutu z prezentovaných záběrů.

Netrvalo dlouho, než si přítomnosti videa na YouTube všimla i společnost Warner Bros Entertainment Interactive, která je současným držitelem značky Harry Potter. Legitimnost upoutávky paradoxně společnost potvrdila oficiálním stanoviskem ke stažení videa, ve kterém se odvolává na to, že video obsahuje záběry, které jsou majetkem společnosti. Ke shlédnutí jej naleznete na Gfycat

Záběry ze hry poukazují na to, že se můžeme těšit na plnohodnotné RPG ze světa čar a kouzel, včetně tvorby vlastní postavy a rozvětveného příběhu. Opomeneme-li mobilní hříčky, dočkala by se tak série dalšího plnohodnotného dílu po dlouhých sedmi letech, kdy vyšla naposledy videoherní adaptace druhé části sedmého filmu, Relikvie smrti.

Novinka by měla nést název Harry Potter: Magic Awakened a měla by nás přenést do 19. století. Žánrově by se měla opřít do RPG z pohledu třetí osoby, ve kterém se ocitneme v kůži vlastní postavy s jedinečnými schopnostmi, která se dočkala pozdějšího přijetí do školy čar a kouzel v Bradavicích pro své vrozené nadání pro magii. Taková příběhová berlička dovolí posunout věkovou laťku drobet výše, abychom nemuseli hrát za mladého studenta a přešli rovnou k dospělejší tématice.

Na výběr dostaneme celkem z osmi čarodějnických typů, přičemž si budeme moci vybrat vlastní kolej a cestu dobra či zla. Na škole se budeme seznamovat s ostatními studenty či studentkami, učit se kouzlům, prozkoumávat známé i neznámé oblasti a především prožijeme příběh, který neznáme z knih ani filmů. Otázkou je, zda příběh hry bude považován za kanonický.

Vývoje se údajně zhostilo vývojářské studio Avalanche Software, které v minulosti například nadělilo videoherní adaptaci Toy Story nebo Disney Infinite. Pro pořádek se sluší upozornit na podobnost v názvu s vývojáři z Avalanche Studios, které naopak má na svědomí zběsilý akční trhák Just Cause.

Skutečnosti, že se vývoje zhostilo právě Avalanche Software, napovídá i loňský inzerát, ve kterém společnost sháněla uchazeče se znalostí britské kultury, herního vyprávění a větvení příběhových titulů, zejména pak v oblasti RPG.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Unikly herní záběry z připravovaného RPG ze světa Harryho Pottera

Žádné komentáře.