CDR.cz - Vybráno z IT

USA zpřísňují robotické telefonní hovory. Polovina z nich je podvodná

Sněmovna reprezentatů USA před pár dny schválila dokument s názvem "Stopping Bad Robocalls Act", ve kterém se snaží především ochránit Američany před podvodníky.

Čím dál více se rozmáhají, a to nejen na území Spojených států amerických, telefonní hovory řízené počítačem, za kterými stojí podvodné firmy. Proto se Sněmovna reprezentantů Spojených států amerických rozhodla schválit nový legislativní dokument, který by je měl regulovat. 

Frank Pallone, předseda výboru pro energetiku a obchod, poznamenal na svém twitterovém účtu: „Tento komplexní dokument vyžaduje ověření každého hovoru, umožňuje blokování spamových volání a zmocňuje FCC k ochraně amerických občanů před podvodníky.“

Pokud by tento dokument prošel jako nový a platný zákon muselo by docházet k ověření volajícího čísla a zároveň umožnit FCC (Federal Communications Commission), aby měla dostatečnou pravomoc proti nejrůznějším podvodníkům zakročit.

Jen vloni bylo na území USA evidováno necelých 48 miliard těchto hovorů, z nichž byla označena polovina za podvodné. Důležité je nasadit takovou technologii, která umožní příslušným úřadům odhalit volajícího. Faktem zůstává, že některé telefonáty jsou skutečně obtěžující a mnohými bude tato legislativa vřele uvítána. 

Tagy: 
USA
Zdroje: 

Diskuse ke článku USA zpřísňují robotické telefonní hovory. Polovina z nich je podvodná

Úterý, 30 Červenec 2019 - 11:51 | DRK | Mrknu na takové číslo zadám do vyhledávače a v 99...
Úterý, 30 Červenec 2019 - 08:21 | mejla76 | Osobně když mi zazvoní neznámé číslo a po...
Pondělí, 29 Červenec 2019 - 17:04 | DRK | A nestačilo by prostě adekvátně trestat ty...

Zobrazit diskusi