CDR.cz - Vybráno z IT

Jaká bude budoucnost RIM? Uvedení systému BlackBerry 10 může společnost postavit na nohy

BlackBerry10-demo-meeting-5
Platforma, o níž je v poslední době čím dál nižší zájem, má během dnešního odpoledne vyslat do světa jasnou zprávu - BlackBerry žije. Co tvůrci slibují?

Aktual​izováno: Budoucnost odhalena - zapomeňte na RIM, nyní už jen BlackBerry

Jak se zdá, naše předpovědi z konce roku 2012 byly správné. Bídný stav RIM neustále zhoršuje nemalá konkurence v mobilním segmentu v čele s rostoucí platformou Google Android. Reakce na klesající prodeje byla nezbytností, a tak se již dnes (30. 1. 2013) dočkáme uvedení operačního systému BlackBerry 10, který si prý z původní generace nenechává ani malou část kódu a nově vychází z platformy QNX.

blackberry-10-l-series-leak-back1

Díky včasnému poskytnutí potřebných vývojářských nástrojů a hardwaru se dá očekávat nemalý počet aplikací v marketu ihned po jeho otevření. Vývojáři měli dostatek času na vývoj a situace má být přinejmenším lepší, než tomu bylo při uvedení platformy Windows Phone. Jen pro zajímavost, i přes propad je podíl BlackBerry na trhu o přibližně dvojnásobně vyšší, než je tomu u Windows Phone.

blackberry10_pozvanka

Představena má být také dvojice telefonů. Prvním je dotykový model Z10 bez hardwarové klávesnice a druhým N10 s klávesnicí.   Podle všeho bude představení znamenat také jejich okamžitou dostupnost na trhu, což určitě nebývá pravidlem. O novinkách z dnešní konference, jež zároveň probíhá v Torontu, New Yorku, Londýně, Paříži, Dubaji a Johannesburgu, vás budeme informovat v samostatném článku. Nedočkavci mohou sledovat profil Research In Motion na Twitteru.

Blackberry-z10-vs-iphone-5-00
Na obrázku vlevo iPhone 5, vpravo BlackBerry Z10

Detailní informace o nových zařízeních a OS jsme vám přinesli prostřednictvím následujících článků a shrnutí:

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jaká bude budoucnost RIM? Uvedení systému BlackBerry 10 může společnost postavit na nohy

Čtvrtek, 31 Leden 2013 - 12:47 | Martan67 | Nemyslím si, že by bylo pro BlackBerry pozdě....
Středa, 30 Leden 2013 - 13:33 | cyberreality | ja jenom doufam, aby to v pripade neuspechu...
Středa, 30 Leden 2013 - 12:28 | DRK | Obávám se, že už je příliš pozdě...

Zobrazit diskusi