CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp umožní přenos historie chatů mezi iOS a Androidem

Již mnoho let trápí uživatele nejpopulárnější chatovací aplikace WhatsApp skutečnost, že nemohli přenést historii svých chatů volně mezi operačními systémy Android a iOS. Nyní však přišla zpráva, že v další aktualizaci by měl být tento přenos umožněn.

Zdroj

WhatsApp je nejpopulárnější chatovací aplikací, která se v nedávné době musela vypořádat s určitým nesouhlasem ze stran uživatelů, kteří nechtěli akceptovat nové obchodní podmínky. Nyní se však pravděpodobně vrací reálného života a začíná pracovat na dalších novinkách. Tou největší je bezpochyby vyřešení odvěkého problému přenosu historie chatů mezi operačními systémy Android a iOS.

Mateřská společnost Facebook využila události Samsung's Galaxy Unpacked, aby oznámila tuto novou možnost. Novinka bude dostupná nejdříve na telefonech Samsung s operačním systémem Android 10 a novější. Brzy by však měla být dostupná volně na obou operačních systémech. V rámci přenosu historie chatů bude možné přenést hlasové zprávy, zprávy a fotky.

Zdroj

Podle vývojářů WhatsApp byla implementace velice náročná vzhledem k tomu, že zprávy jsou šifrovány end-to-end a jsou ukládány na zařízení. Důležité je, aby i při přenosu historie chatů bylo zachováno šifrování. To je možné pouze za předpokladu vzájemné souhry vývojářů WhatsAppu, vývojářů OS a výrobců telefonů.

Není náhodou, že tato novinka byla představena na akci pořádané společností Samsung. Ten se totiž domnívá, že mnoho uživatelů iPhone se ostýchá přejít na jejich model Galaxy, protože by ztratily veškerou historii chatů ve WhatsAppu. Je však logické, že tato funkce bude výhodná i v druhém směru, tzn. když někdo bude přecházet z Galaxy na iPhone. Do budoucna je však jisté, že se tato funkce rozšíří i na jiné výrobce mobilních telefonů.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku WhatsApp umožní přenos historie chatů mezi iOS a Androidem

Žádné komentáře.