CDR.cz - Vybráno z IT

Windows Phone 10 bude 21. ledna k dispozici jako preview verze

Windows Product Family Windows 10
Microsoft úplně přeskočí aktualizaci Windows Phone 8.1 GDR 2. Uživatelé mobilních přístrojů budou moci brzy využívat novou verzi OS Windows Phone 10.

Softwarový gigant Microsoft se nechystá aktualizovat operační systém Windows Phone 8.1, jelikož další očekávaná aktualizace (General Distribution Release) Windows Phone 8.1 GDR 2 se nekoná. Místo toho mobilní uživatelé přeskočí rovnou na novou verzi systému Windows Phone 10.

Zatímco majitelé desktopových zařízení mají přístup k nové "desítkové" verzi Windows od Microsoftu již nějaký ten pátek, na majitelé smartphonů přišla řada až nyní. Dle serveru The Verge firma uvolnila preview verzi operačního systému Windows Phone 10, která by měla zahrnovat změny v uživatelském rozhraní, aby byl mobilní operační systém lépe sjednocen s desktopovou verzí a herní konzolí Xbox One. Stejně tak má dojít ke sladění kompatibility aplikací, aby je bylo možné spustit na tabletu i na mobilním přístroji.

Preview verze má být dostupná přes aplikaci Phone Insider, podobně jako byla k dispozici Windows 10. Členové Insider komunity dostanou přístup k prvním osekaným buildům systému Windows Phone 10, aby si je vyzkoušeli na svých zařízeních s platformou Windows Phone.

Program Phone Insider mají zatím k dispozici pouze zaměstnanci Microsoftu, nicméně bude uvolněn také dalším zájemcům z řad veřejnosti dne 21. ledna 2015, jakmile skončí tisková konference zaměřená na představení operačního systému pro mobilní telefony a tablety. Je možné, že na schůzi zazní oficiální jméno nové platformy kombinující Windows RT a Windows Phone, jelikož interně je Windows Phone 10 zatím označován jako Windows Mobile anebo Windows 10 Mobile.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Windows Phone 10 bude 21. ledna k dispozici jako preview verze

Žádné komentáře.