CDR.cz - Vybráno z IT

Známe HW požadavky Mass Effect Legendary Edition. Jak se změnila náročnost?

Mass Effect: Legendary Edition, který je remasterem všech dílů trilogie Mass Effect má svůj první trailer a oficiální hardwarové požadavky. Podívejte se tedy, jestli spustíte remasterovanou trilogii na svém železe.

Hned zkraje si řekněme jednu dobrou a pro někoho možná jednu špatnou zprávu. Ta dobrá zpráva je, že už konečně známe oficiální datum vydání remasteru sci-fi trilogie. Mass Effect: Legendary Edition vyjde 14.5.2021. Takže na jaře si budeme moci znovu vychutnat tuto parádní trilogii v lehce vylepšeném grafickém kabátku. Tedy za předpokladu, že nejste zapřísáhlým nepřítelem remasterů. Ta druhá, pro někoho možná ne moc dobrá zpráva je, že jak známe společnost Electronic Arts, tak téměř určitě se v této trilogii objeví protipirátská ochrana Denuvo.

Remaster prvních tří dílů Mass Effect s těmito DLC vyjde na PC (Steam a Origin), PS4 a Xbox One. Pomocí zpětné kompatibility si mohou hráči zahrát remaster i na PS5 a Xbox Series X/S. Mass Effect: Legendary Edition má podporovat 4k UHD rozlišení a HDR efekty. Celá remasterovaná trilogie pak obsahuje předělané/hezčí modely postav a desítky tisíc vylepšených textur.

Pokud sáhnete po PC verzi Mass Effect: Legendary Edition, tak se připravte na tyto minimální a doporučené HW požadavky:

Minimální HW požadavky

  • Operační systém: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i5 3570 nebo AMD FX-8350
  • Paměť: 8GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GTX 760 nebo AMD Radeon 7970 / R9280X, minimální specifikace je 2 GB VRAM a DirectX 11
  • Volné místo na HDD: 120 GB

Doporučené HW požadavky

  • Operační systém: Windows 10 64-bit
  • Procesor: Intel Core i7-7700 nebo AMD Ryzen 7 3700X
  • Paměť: 16GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GTX 1070 nebo AMD Radeon Vega 56, v doporučených specifikacích je 4 GB VRAM a DirectX 11
  • Volné místo na HDD: 120 GB

Pro srovnání minimálních a doporučených HW požadavků pro jednotlivé díly Mass Effect se můžete podívat pro první díl zde, pro druhý díl zde a pro třetí díl zde.

Tagy: 
Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Známe HW požadavky Mass Effect Legendary Edition. Jak se změnila náročnost?

Žádné komentáře.