CDR.cz - Vybráno z IT

Vývojáři komentovali dvě nové ukázky z The Witcher 3: Wild Hunt [E3 2014]

The Witcher 3 Wild Hunt Main 02
Po souboji s grifinem přichází dvě separátní gameplay ukázky, které na sebe však navazují. Zároveň ještě více ukazují možnosti, kterými disponuje vylepšený RED Engine. S oznamováním nových informací byli ale vývojáři opatrní.

E 3 Special

Když lovec monster usekne létajícímu tvorovi hlavu, vydává se do města Novigrad, které je známé z knižní předlohy. Autoři tvrdí, že se při jeho budování inspirovali středověkým Amsterdamem. V této části lze vypozorovat obrovské výhody upgradovaného enginu, který si poradí s masivním a zároveň detailním prostředím. Když Bělovlasý vjíždí na koni do města, nedojde na nahrávací obrazovku (stejně jako při vstupu do budovy) a dokonce nemusí ani seskakovat z koně.

Všude okolo něj se nachází detailní živoucí svět a mnoho NPC postav s uvěřitelnou inteligencí. Navíc si lze všimnout těch nejdrobnějších maličkostí, které prohlubují vtažení do hry samotné, jako například povedená simulace vlasů a chlupů nebo inverzní kinematika uříznuté hlavy griffina, která se drobně otevírá a zavírá při cvalu koně.

Vynikající práci odvádí i fyzika v případě vegetace. Hustě zatravněná louka (oproti ní ostatní louky v jiných hrách vypadají jako zubožené stepi zničené hladovým dobytkem) se pod vítrem vlní jako mořská hladina. Jedná se o skutečnou pastvu pro oči. Druhé video z blat zase přineslo krátkou ukázku ze soubojového systému, který od dob předchozích dílů nabyl na komplexnosti a autentičnosti. CD Projekt RED odvádí skvělou práci, která hráčům vydrží na 100 hodin zábavy.


Původní zpráva (10. června, 1:10)

CD Projekt RED vypustil in-game záběry z The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt RED se vyčlenil z řady, když uspořádal svou konferenci mimo hlavní zápřah letního oznamování. To však neznamená, že by bylo veškerým novým informacím na E3 okolo třetího Zaklínače konec.

Na konferenci Microsoftu se ukázali i polští mistři se svým ambiciózím dílem The Witcher 3: Wild Hunt, ze kterého uvolnili doposud nezveřejněný gameplay, jenž demonstruje fázi titulu, která se od té finální pravděpodobně příliš neliší.

43

Ve videu se Geralt vydává ulovit bájného griffina, který napoprvé uletí. Bělovlasý se nevědomky ocitne mezi násilníky, kteří při jeho spatření okamžitě tasí zbraně. Proti zaklínačským bojovým schopnostem však nemají šanci, a tak všichni podlehnou. Na závěr se utkává se samotným zvířetem, které stíhal.

Původní trailer z konference CD Projektu RED taktéž zaujal, ale člověka potěší daleko více, když hru vidí v běhu tak, jak ji bude moci hrát on sám. The Witcher 3: Wild Hunt vychází 24. února 2015 paralelně na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Zpravodajství E3 2014 běží pod záštitou společnosti Intel Corporation

Děkujeme za zápůjčku výkonných Ultrabooků s procesory Intel Core.

Asus TaichiLenovo Yoga 13Dell Xps 12

Asus Taichi, Lenovo Yoga 13, Dell XPS 12

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Vývojáři komentovali dvě nové ukázky z The Witcher 3: Wild Hunt [E3 2014]

Pátek, 13 Červen 2014 - 09:33 | Artael | Já se bojím jen optimalizačního průseru. Když to...
Úterý, 10 Červen 2014 - 22:40 | Psycho Mantis | zatím to vypadá dobře =)

Zobrazit diskusi