CDR.cz - Vybráno z IT

Airbnb bude ve vyhledávání zobrazovat finální ceny včetně všech poplatků

Airbnb představil pro svou platformu novinku v podobě přepínače, který zobrazí ceny za ubytování včetně poplatků. Zákazníci si totiž stěžují, že ceny za úklid extrémně vzrostly.

Zdroj: Shutterstock

Airbnb je celosvětově populární platforma na krátkodobé ubytování, se kterou ale pořádně zamávala pandemie koronaviru. Nyní oznámil Brian Chesky, ředitel Airbnb, že se chystá zdokonalit vyhledávání na této platformě a chce, aby se ve výsledcích vyhledávání zobrazovala kompletní cena za ubytování, a to včetně poplatků.

Mezi poplatky se totiž stále objevují částečně skryté poplatky za úklid, které se nově mají objevovat přímo u ceny za ubytování. Novinka má přijít na portál již příští měsíc, a to formou speciálního přepínače. Nová kalkulace konečné ceny se pak promítne nejen do vyhledávání, ale i v různých cenových filtrech či v zobrazování ubytování na mapách.

Zdroj: Shutterstock

Není však zcela jasné, proč Airbnb nenastaví tuto konečnou cenu jako výchozí, ale pouze umožní uživatelům zobrazit ji pomocí přepínače. Pravděpodobný důvod nejspíš je, že při nezobrazení konečné ceny vypadá ubytování levněji a dostupněji. Hlavním a možná i jediným důvodem, proč Airbnb zavádí tuto novinku, jsou podněty a stížnosti od zákazníků, podle kterých tyto poplatky nesmírně vzrostly.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Airbnb bude ve vyhledávání zobrazovat finální ceny včetně všech poplatků

Žádné komentáře.