CDR.cz - Vybráno z IT

Amazon kupuje hollywoodské studio Metro Goldwyn Mayer za 176 miliard korun

Společnost Amazon se rozhodla, že chce posílit svou pozici na poli streamovacích služeb své platformy Amazon Prime. Zakoupila totiž jedno z nejstarších hollywoodských studií MGM.

Zdroj

Jeden z největších technologických gigantů, Amazon, se rozhodl že rozšíří svou platformu Amazon Prime o slavné a legendární hollywoodské studio MGM, které má více než stoletou historii a pamatuje i zlatou éru Hollywoodu. Potvrzená cena by měla být v přepočtu 176 miliard korun. Nyní se ještě čeká na obvyklý schvalovací proces, který je spíše formalitou.

Díky tomu Amazon pro Amazon Prime získá velké množství legendárních filmů a seriálů, jako je například série filmů o Jamesi Bondovi. Celý archiv MGM pak čítá přes 4 000 filmů a přes 17 000 televizních pořadů. Tím chce Amazon získa jednoznačnou konkurenční výhodu oproti Netflixu nebo oproti nově vznikajícím streamovacím službám HBO Max nebo Disney+.

Zdroj

Amazon Prime se díky své uživatelské základně čítající 200 milionů předplatitelů řadí skutečně mezi světové špičky. Nákup studia MGM však není jen o nákupu databáze starých filmů, ale navíc je zde potenciál pro tvorbu nových osvědčených titulů, jako je James Bond nebo Rocky.

Posilování portfolia streamovacích služeb se silně rozmohlo důkazem čehož je i odkoupení majoritního podílu akcií společnosti Discovery (včetně dceřinné společnosti WarnerMedia) telekomunikační společností AT&T. O akvizici studia MGM se v minulosti zajímali i jiné instituce, ale po bankrotu v roce 2010 se o něj staral majoritní akcionář, investiční skupina Anchorage Capital Group. Je jasné, že ani tomuto slavnému studiu se nevyhnul dopad koronaviru.

Diskuse ke článku Amazon kupuje hollywoodské studio Metro Goldwyn Mayer za 176 miliard korun

Žádné komentáře.