CDR.cz - Vybráno z IT

Auto Street View údajně přejelo osla, Google jeho zabití odmítá

google-osel
Automobil společnosti Google při pořizování fotografií pro mapy Street View občas zachytí nečekané situace. Stejně tak tomu bylo i v případě snímání krajiny v Botswaně.

Na Twitteru se začaly rozšiřovat snímky, podle nichž se vozidlo Street View střetlo s místním oslem ve státě Botswana v Africe. Oslík je na snímcích nejprve na všech čtyřech, ale jakmile vůz přejede kolem něj, už je na zemi s nohami nahoře. Můžete se sami přesvědčit na mapě Google.

google-streetview1
google-streetview3
google-streetview2

Kvůli mnoha stížnostem, že kvůli zmapování terénu došlo k zabití zvířete, se Google rozhodl na svém blogu zveřejnit pořízené fotografie před jejich zpracováním do map. Ve skutečnosti se vše událo naopak. V Botswaně se po cestách jezdí vlevo, takže vůz nejprve dojel až k oslovi válícímu se v prachu. Následně počkal, až se zvíře zvedne, a poté jelo dále. Jak řekl mluvčí Google, tým Street View bere bezpečnost lidí a oslů velmi vážně. Google do své zprávy přidal také odkaz na video, jak taková oslí relaxace v prachu vypadá, aby všechny podezřívavé jedince vyvedl z jejich omylu.

google-streetview4

"Jsem rád, že mohu potvrdit, že osel je živý a zdravý. Doufám, že si budete i nadále užívat některých velkolepých záběrů Botswany a jejího života volně žijících zvířat, velkých a malých," napsal na blogu zástupce Google map Kei Kawai.

google-streetview5
Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Auto Street View údajně přejelo osla, Google jeho zabití odmítá

Pátek, 18 Leden 2013 - 22:31 | trodo | Kdyby přejeli osla, tak by to byla docela kolize...
Pátek, 18 Leden 2013 - 14:18 | HKMaly | Lehce pripomina soudni preliceni za vrazdu, kde...

Zobrazit diskusi