CDR.cz - Vybráno z IT

Elon Musk se stal nejbohatším člověkem na světě

Velký snílek a pokrokový technolog a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk se stal nejbohatším člověkem světa. Jeho majetek přesahuje 188 miliard dolarů, což v přepočtu je přes čtyři biliony Kč.

Pozici nejbohatšího člověka na světě zastával již od října 2017, tedy více než tři roky, zakladatel Amazonu, Jeff Bezos. Na jeho místo se nyní dostal Elon Musk, který může na nárůst hodnoty svého čistého mění poděkovat cenám akcií Tesly, které loni povyskočily o 743 %. Muskovo jméní je v době psaní článku okolo 188,5 miliardy dolarů, což je o 1,5 miliardy více než Bezos.

Elon Musk se narodil 28. června 1971 v JAR a je podnikatelem, vynálezcem, inženýrem a filantropem. Spoluzakladatel platebního systému PayPal, také založil kosmickou společnost SpaceX a vede automobilku Tesla.

Společnost SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation) je americká technologická firma působící v kosmickém průmyslu, kterou v roce 2002 založil Elon Musk z peněz, které vydělal na prodeji svého podílu v systému PayPal.

Můžeme si připomenout jeden starší tweet, který o Elonovi Muskovi říká asi nejvíce: "Asi polovina mých peněz je určena na pomoc problémům na Zemi a polovina na pomoc při založení soběstačného města na Marsu, aby bylo zajištěno pokračování života v případě, že Zemi zasáhne meteor, jak to bylo u dinosaurů nebo v případě třetí světové války."

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Elon Musk se stal nejbohatším člověkem na světě

Pátek, 8 Leden 2021 - 08:26 | Bonfire | Takže nejbohatším člověkem na světě je...

Zobrazit diskusi