CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší hráče adventur a hororových her

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden hru zdarma, která vsází na postupné budování znepokojivé atmosféry a strach z neznáma. Potěší tak zejména milovníky hororových adventur.

Od 28.10. do 4.11. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hororovou adventuru DARQ: Complete Edition.

Hru DARQ vytvořili vývojáři z kalifornského studia Unfold Games. V samotné hře se vtělíte do role chlapce, který ovládá schopnost lucidního snění a ke vší smůle se právě nemůže probudit ze své noční můry. Je tedy na vás mu pomoci, aby se chlapec ze své noční můry mohl v pořádku probudit. Samotná hra nabízí umělecky zpracovaný vizuál, ve kterém vás čekají hrátky s gravitací a řešení různých hádanek ve formě manipulace s okolním prostředím. Hra obsahuje i stealth prvky, kdy se musíte vyhýbat a schovávat se před různými nestvůrami v prostředí vaší noční můry.

Hra DARQ vyšla v roce 2019 a k této hře postupně vyšly i dvě DLC s názvy The Tower a The Crypt. V DLC The Tower prozkoumáváte tajemnou věž a v dalším DLC The Crypt pak tajemnou kryptu plnou temných překvapení. V obou DLC vás čekají nové náročnější logické puzzly k vyřešení. Kompletní edice se běžně prodává na Epic Games Store za 420 korun.

PC verze hry DARQ si vysloužila na metacritic od odborných recenzentů celkové metascore 70 a od hráčů pak souhrnné hodnocení 7,8. Hra je celkem krátká a její pokoření vám zabere přibližně jednu hodinu vašeho času.

DARQ: Complete Edition si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává hru zdarma, která potěší hráče adventur a hororových her

Žádné komentáře.