CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games rozdává tento týden zdarma simulátor útěku z vězení

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma tak trochu netradiční simulátor. Jako hráč se totiž ocitáte ve vězení a vašim cílem není nic menšího než útěk z vězení.

Od 23.9. do 30.9. máte možnost si v online obchodu s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout hru The Escapists.

Hru The Escapists vytvořilo studio Mouldy Toof Studios a vydavatelem se stal Team 17. Epic Games Store poslední dobou rozdává zdarma plno her od tohoto herního vydavatelství. V minulosti se na Epicu od Team 17 objevily zdarma např. Overcooked 2, Yooka-Laylee, Automachef nebo Yoku’s Island Express. Ve hře The Escapists máte jediný cíl, a to je utéci z vězení. Čeká vás celkem 10 věznic, se stupňující se obtížností plánovaného útěku. Každý útěk si přitom budete muset pečlivě naplánovat a zvolit vhodnou strategii.

Abyste byli vůbec schopni z vězení utéct, tak budete muset získat různé předměty a náčiní, které vám v útěku pomohou. Jako vězeň můžete pracovat a plnit různé úkoly pro spoluvězně, za což vás čeká odměna ve formě financí. Za peníze pak můžete kupovat různé vybavení, které vám pomůže v útěku. Jako vězeň ovšem musíte dodržovat vězeňskou rutinu, tedy nástupy, prohlídky cel, být včas v jídelně nebo ve sprše. Pokud vězeňská služba nalezne náčiní potřebné k útěku ve vaší cele, tak vás čeká samotka.

Hra vyšla v roce 2015 a vyznačuje se jednodušší grafikou. Na metacritic získala od odborných recenzentů celkové metascore 71 a souhrnné hodnocení od hráčů pak 6,9.

The Escapists si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games rozdává tento týden zdarma simulátor útěku z vězení

Pondělí, 27 Září 2021 - 04:47 | Gath G | Lame. Kdyby si to lidi ukradli, taky dostanou...
Neděle, 26 Září 2021 - 21:28 | Jakub Hustín | taková pšouk hra

Zobrazit diskusi