CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává hromadu her zdarma, na vyzvednutí první hry máte jen pár hodin

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store přichází se sváteční časově omezenou nabídkou rozdávání her zdarma. První hra, kterou v této akci nabízí potěší hlavně hráče akčních adventur.

Společnost Epic Games Store připravila 24 hodinovou akci, kdy až do 17:00 hod (17.12.) máte možnost získat zdarma videohru Shenmue 3.

Podle zákulisních informací bude rozdávat Epic v rámci speciální akce celkem 15 her zdarma. Vždy během časového limitu 24 hodin jednu hru. Tato akce má skončit 30.12., kdy se objeví poslední hra a následně bude Epic znovu nabízet co týden novou hru nebo několik her zdarma. Tedy tak jako obvykle.

Jako první hra v této akci je nabídka akční adventury Shenmue 3 od japonských herních vývojářů ze studia Ys Net. První díl této akční adventury vyšel v roce 1999 a vtělíte se do role teenegera Ryo Hazukiho, který ovládá bojové umění a vrací se do rodinného dojo, kde je svědkem smrti svého otce. A tady i začíná celý epos o pomstě, který se prolíná všemi třemi hrami, co zatím vyšly. Druhý díl vyšel v roce 2001 a třetí díl v roce 2019. První dva díly této série se dlouhou dobu od svého vydání na PC neobjevily, ale nakonec vyšly HD porty obou her na PC platformě v roce 2018. Tedy rok před třetím dílem, který se objevil taktéž na PC.

Hra Shenmue 3 se zaměřuje na vyšetřování, detektivní pasáže, různé minihry, cutscény a čekají vás i souboje, společně s quick-time eventy. Pro kompletní projití hry si vyčleňte více než 20 hodin svého času. Shenmue 3 si vysloužila na metacritic od odborných recenzentů metascore 69 a od hráčů následně souhrnné hodnocení 6,1.

Hru Shenmue 3 si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává hromadu her zdarma, na vyzvednutí první hry máte jen pár hodin

Sobota, 18 Prosinec 2021 - 17:31 | Jakub Hustín | Nechápu, proč Ubisoft něudělá nějaký remake, nebo...
Sobota, 18 Prosinec 2021 - 16:46 | CyberAngel | Bohužel pro mě poslední dobrej Rayman byl The...
Sobota, 18 Prosinec 2021 - 16:16 | Jakub Hustín | Právě, tak proto většinu ani nestahuju. Ale na...
Pátek, 17 Prosinec 2021 - 17:41 | CyberAngel | Nestihl jsem. Ale Shenmue 3 bych asi stejně...

Zobrazit diskusi