CDR.cz - Vybráno z IT

Google Glass jdou do prodeje, ale jen na jeden den! Proč a kolik budou stát?

Koukáte se na displej, který vám připadá jako 25" HD panel sledovaný ze vzdálenosti 2,5 metru. Vše je však ukryté do malých brýlí, které zvládnou analyzovat vaše okolí a zachytávat záznam. V USA za pár dní proběhne jednodenní prodej pro veřejnost - "OK Glass"!

Google Glass jsou produktem, který spoustu lidí láká, ale jen málokdo jej ve skutečnosti vyzkoušel. Od jeho představení uplynuly dva roky a za tu dobu jsme se stále nedočkali uvedení na světové trhy. Zdá se však, že se situace brzy změní.

Google nedávno začal spolupracovat s předními výrobci brýlí, jako je Ray-Ban a Oakley. V jejich obchodech prý budeme moci Glass jednoho dne zakoupit. Navíc se můžeme těšit na speciální modely a příslušenství zmíněných značek.

Psali jsme o Google Glass:

Chcete brýle už nyní? 15.4. je můžete získat, pokud jste z USA

Až doposud, pokud jste chtěli získat Google Glass, museli jste se stát účastníky tzv. Explorer programu, na jehož základě si vás Google mohl vybrat jako vhodného kandidáta pro jejich získání. 15.4. se ale situace změní a brýle si bude moci pořídit každý, kdo je občanem USA.

Vypnit formulář, být z USA a zaplatit 1 500 dolarů... 

Cena 1 500 dolarů (cca 30 000 Kč) zatím zůstala, ale ve finální verzi by se měla snižovat. Za zařízení s omezenými možnostmi využití to není zrovna málo, ale počítá se, že zájem projeví především další vývojáři a nadšenci.

Na zakoupení, resp. objednání, budou mít zájemci čas příští úterý. Podle všeho se opravdu bude jednat o jediný den. Stačí tak vyplnit formulář na webových stránkách a poté už jen provést platbu. První prodejní den pro veřejnost je jakousi vlaštovkou před tím, než se Glass podívají na trh. Dočkat bychom se měli do pár měsíců.

Zdroje: 

1, 2

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Glass jdou do prodeje, ale jen na jeden den! Proč a kolik budou stát?

Žádné komentáře.