CDR.cz - Vybráno z IT

Google Mapy pro Android se dočkaly offline režimu. Brzy dorazí i pro iOS

nepřehlédněte
Offline Google Maps Thumb
Mobilní aplikace Mapy od Google se nyní obejde i bez internetu. Vylepšené mapy poskytují navigaci v offline režimu. Nová funkce bude brzy zpřístupněna také pro iOS zařízení.

Společnost Google má skvělou zprávu nejen pro všechny náruživé cestovatele, ale také pro uživatele Android telefonů. Google včera na svém blogu oznámil, že nejnovější update aplikace Google Mapy má nové praktické funkce pro prohlížení map offline.

Přibližně 60 procent světové populace nemá přístup k internetu. Google se proto rozhodl rozšířit své služby a zpřístupnit lidem mapy i na místech s nedostatečným nebo žádným internetovým připojením. Aplikace Mapy od Google pro zařízení s operačním systémem Android má vylepšené funkce pro prohlížení obsahu bez internetu.

Uživatel si může do mobilního zařízení stáhnout vybranou oblast, kterou chce mít neustále u sebe offline. Podrobný návod na stažení mapy najdete v Google Nápovědě. Člověk může ve stažených mapách vyhledávat konkrétní destinace, zobrazit si detailní trasu cesty nebo si prohlížet zajímavé informace o navštívených místech, jako jsou kontaktní informace nebo hodnocení, což doposud nebylo možné. Jakmile se ocitnete bez internetu na místě, které jste si uložili, Google Mapy se automaticky přepnou do offline režimu, při dohledání internetového připojení opět můžete využívat plnou verzi map Google.

Google Maps

Google se zmínil o přidání offline režimu do svých map již v květnu na konferenci Google I/O, nyní se jeho plány stávají skutečností a přidává se tak například k firmám Nokia nebo Seznam.cz, jejichž mapy pro zařízení Android již podobnou funkcí disponují. Společnost Google do budoucna plánuje přidat další vylepšení a novinka by se měla brzy objevit také v aplikaci Google Maps určené pro iOS zařízení. Přesné datum však zatím není stanoveno.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google Mapy pro Android se dočkaly offline režimu. Brzy dorazí i pro iOS

Čtvrtek, 12 Listopad 2015 - 09:47 | LPK | No čtverec 50x50 km stejnak nenahradí ofline...
Čtvrtek, 12 Listopad 2015 - 07:52 | John Douberro | samy mazou? to je ale zh*vadilost :(
Středa, 11 Listopad 2015 - 18:04 | HKMaly | Konecne clovek kdyz se ztrati nebude muset...
Středa, 11 Listopad 2015 - 16:13 | corwin78 | Zatím nic moc, doufám, že na tom ještě zapracují...

Zobrazit diskusi