CDR.cz - Vybráno z IT

Google spojí vývojové týmy Waze a Google Maps, aby ušetřil

Společnost Google se rozhodla v rámci efektivity reorganizovat svoji strukturu a sloučila vývojové týmy navigace Google Map a Waze, některé zaměstnance zároveň propustila.

zdroj: Shutterstock

Dneska snad už nikdo nepoužívá velké navigace do auta, ale každý má v mobilu některou z aplikací, která nabízí stejné nebo i lepší služby. Mezi obecně nejpopulárnější patří Waze a Google Maps s tím, že obě patří společnosti Google. 

Podle deníku Wall Street Journal plánuje Google sloučit vývojové týmy, které pracují na obou jmenovaných navigacích. Důvod je poměrně logický – není zapotřebí mít dva týmy, které dělají prakticky to stejné. Jinými slovy jde o zefektivnění celkového vývojového procesu a snížení nákladů. Sloučením vývojových týmů se dá také očekávat, že dojde i k propouštění nadbytečných zaměstnanců.

zdroj: Shutterstock

Krok vychází ze snahy generálního ředitele Googlu, Sundara Pichaie, který chce zefektivnit celou společnost v důsledku zpomalení růstu reklamy. Letos v září pak uvedl, že jeho cílem je docílit o 20 % větší produktivity a naznačil, že některé týmy budou sloučeny. Jak je vidno, tak od slov není daleko k činům.

Uživatelé Waze, kterých je 151 milionů, jsou poměrně loajální a pokud by došlo ke sloučení obou navigací, je možné, že by mohli přejít k jiným alternativám. Pravdou je, že Waze pracuje od akvizice víceméně nezávisle na Google Mapách. 

Diskuse ke článku Google spojí vývojové týmy Waze a Google Maps, aby ušetřil

Pondělí, 12 Prosinec 2022 - 13:54 | Vejr-71 | Zacatek konce Waze, nebo zlepseni Google map?...

Zobrazit diskusi