CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Teams využijí váš mikrofon k detekci zvuků v okolí a potlačení hudby

Společnost Microsoft se snaží co nejvíce podpořit a rozšířit nabídku funkcí ve své aplikaci pro týmovou spolupráci s názvem Teams. Mezi novinkami, které přišly během poslední doby musíme zmínit automatickou detekci hudby, navrhování odpovědí, sdílení zvuku nebo podporu prohlížeče Firefox.

Zdroj

V lednu tohoto roku například přišla funkce, která umožňovala uživatelům ovládat a rozhodnout, kdy nepotlačovat okolní hudbu. Když se účastníte telekonference z kavárny, kde hraje hudba, je hudba nežádoucí. Funkce na potlačení šumu poháněná strojovým učením (ML) považuje veškeré neřečové signály zachycené mikrofonem jako šum. 

Detektor hudby ukáže uživateli upozornění, aby věděl, že ve vstupu z mikrofonu je přítomna i hudba. K účelu rozpoznání hudby dostala neuronová síť k dispozici více než 1 000 000 audio záznamů. Nyní tuto užitečnou funkci nabízí Microsoft bohužel jen některým uživatelům k testování.

Zdroj

Mezi další novinky patří napovídání textu a automatické dokončování vět. Tím by měli uživatelé, kteří píší v chatu, ušetřit čas a zároveň se vyhnout zbytečným překlepům, když píší v rychlosti na mobilním zařízení. K dispozici také bude filtr chatů.

Nesmíme také zapomenout na šablony Power Automate, které umožní uživatelům vytvořit tým s konkrétními přednastavenými kanály a předinstalovanými aplikacemi. Tuto funkci jistě ocení mnoho pracovních týmů, kde museli doposud uživatelé mnoho věcí manuálně nastavovat a instalovat.

Poslední novinkou je zavedení podpory pro další internetový prohlížeč, kde k současnému Chromu, Chromiu a Microsoft Edge přibude i prohlížeč Firefox. Z pohledu uživatelů jsou tyto funkce vítány a snaha Microsoftu vyrovnat se či překonat konkurenci je z nich zcela patrná.

Diskuse ke článku Microsoft Teams využijí váš mikrofon k detekci zvuků v okolí a potlačení hudby

Pátek, 6 Květen 2022 - 09:32 | Pety | Skype na jedenáctkách funguje úplně stejně, jako...
Čtvrtek, 5 Květen 2022 - 11:59 | Mirda Červíček | Ať na ten paskvil, kde ani nejde vymazat historie...

Zobrazit diskusi