CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft z mobilního telefonu vytvoří přenosnou herní konzoli s knihovnou Xboxu

Z přenosných konzolí už dnes máme vlastně jen dvě možnosti, klasický mobilní telefon nebo Nintendo Switch. Do tohoto trhu se rozhodla vložit i společnost Microsoft, ovšem velice netradičně. Našla způsob, jakým zkombinovat handheld s mobilním telefonem a běžnou herní produkcí.

Společnost Microsoft si nechala patentovat zvláštní systém nabíjení "vyměnitelných vstupních modulů". Na tom by nebylo nic až tak zvláštního. Pozoruhodné však je, že podle dodaných nákresů se jedná o způsob, jakým transformují chytrý telefon na přenosnou herní konzoli Xbox.  

V dokumentaci se celkem podrobně popisují vestavěné reproduktory, konektor pro sluchátka a podpora bezdrátových sluchátek. Nejzajímavější částí celé dokumentace je pak ovladač. Ten by podle všeho měl být dodáván ve dvou polovinách s tím, že každá z jeho částí se připne po stranách na vodorovně otočený chytrá telefon. Aniž by tedy Microsoftu konkuroval Nintendu Switch novou konzolí, pouze rozšíří stávající systém na telefony, navíc s již roky budovanou herní knihovnou. 

Podle vyjádření jednoho z návrhářů by tyto přídavné části měly telefon držet pevně, ale zároveň jemně díky paměťové pěně. Zároveň uvádí, že nejvhodnější pro tuto řídící jednotku budou telefony bez rámečku. Obě dvě části se pak připojují k mobilnímu telefonu pomocí Wi-Fi a jejich chod by měl být naprosto plynulý bez jakéhokoliv zpoždění.

Předpokládá se, že tento nový ovladač bude kompatibilní pouze s hrami Xbox Cloud. Mnoho příznivců Xboxu tak netrpělivě čeká, až vydá Microsoft nějaké oficiální prohlášení nebo až představí první prototyp svého nového zařízení.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft z mobilního telefonu vytvoří přenosnou herní konzoli s knihovnou Xboxu

Čtvrtek, 15 Srpen 2019 - 16:20 | Xspy | No jo, ale v kombinaci se Steamlinkem to pak bude...
Čtvrtek, 15 Srpen 2019 - 09:29 | Nox | Je ti neviem Karle... Keby som sa chcel hrat...
Čtvrtek, 15 Srpen 2019 - 07:32 | Gaunter | Keď vidím v jednej vete kombináciu slov MS a...
Středa, 14 Srpen 2019 - 21:57 | Xspy | Ten nákres je divný ...jako by jeden centrální...

Zobrazit diskusi