CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft zavírá všechny své kamenné pobočky po celém světě, s výjimkou čtyř

Společnost Microsoft se rozhodla uzavřít všechny své obchody po celém světě s výjimkou čtyř, ze kterých se stane zážitkové centrum po vzoru Applu. Microsoft se tak přesune celou silou na internet a své obchodní partnery.

Zdroj: Windows Report

Microsoft provozoval doposud rozsáhlou síť prodejen zvaných Microsoft Store (podobně jako Apple), ve kterých nabízel své hardwarové i softwarové produkty. Původně plánovala společnost uzavřít jednotlivé prodejny až v průběhu příštího roku. Patrně v důsledku komplikované situace v souvislosti s pandemií koronaviru však tento proces byla nucena urychlit. 

Microsoft během víkendu oznámil, že uzavírá všechny své prodejny po celém světě, s výjimkou čtyř poboček v New York City na Páté Avenue, v Londýně na Oxford Circus, v Sydney ve Westfieldu a v Redmond Campus. David Porter, viceprezident řetězce Microsoft Store, ovšem ubezpečuje, že nedojde k masivnímu propouštění.

Zdroj: Pixabay

V posledních čtyřech zbývajících prodejnách bude Microsoft provozovat tzv. zážitkové centrum, ve kterém nebude prodávat žádné své produkty, ale pořádat firemní akce a semináře. Prodeje svých produktů bude nyní směrovat výhradně na své obchodní partnery a na internet. 

 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft zavírá všechny své kamenné pobočky po celém světě, s výjimkou čtyř

Úterý, 30 Červen 2020 - 06:24 | Pety | To ukazuje smutný stav firmy pod Nadellovým...
Pondělí, 29 Červen 2020 - 23:31 | junk mail | Tohle řádím do éry veletrhů... - Nejsou prachy...

Zobrazit diskusi