CDR.cz - Vybráno z IT

Proton má nového emailového klienta pro Windows a macOS

Zdroj: Shutterstock

Nová desktopová aplikace Proton Mail je nyní dostupná pro uživatele systémů Windows a macOS po dokončení beta verze.

Tato aplikace je navržená společností Proton, která je známá svými nástroji na ochranu soukromí a která ve svém portfoliu má již aplikace na správu pošty, kalendáře, online úložiště nebo správce hesel. Nyní mají všichni předplatitelé tyto funkce k dispozici.

Proton zároveň vydává svou aplikaci pro uživatele Linuxu v beta verzi. Pokud jste již používali Proton Mail nebo jiného poštovního klienta, nová aplikace vás nejspíš nepřekvapí. Nabízí standardní rozložení se třemi panely, kde nalevo najdete různé složky, uprostřed seznam zpráv a vpravo náhled obsahu zprávy. Lišta s ikonami pro kontakty a kalendář je umístěna na pravé straně, podobně jako v Gmailu.

Zdroj: Shutterstock

I když nová desktopová aplikace nepřináší žádné revoluční změny v designu oproti webovým nástrojům Protonu, je citlivá a při testování se chová spolehlivě. Mnozí uživatelé, kteří preferují oddělení e-mailu od prohlížeče, ocení možnost používat e-mail ve vlastním okně.

Pokud momentálně nepoužíváte placenou verzi Proton Mailu, můžete novou aplikaci vyzkoušet zdarma po dobu dvou týdnů. Poté však budete muset upgradovat svůj účet. Plán Mail Plus stojí 4 $ měsíčně při ročním předplatném, zatímco Proton Unlimited je k dispozici za 10 $ měsíčně s ročním plánem a zahrnuje 500 GB úložiště, Proton Drive, Pass a VPN.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Proton má nového emailového klienta pro Windows a macOS

Žádné komentáře.