CDR.cz - Vybráno z IT

Reddit testuje možnost nastavit NFT jako profilový obrázek

Sociální síť Reddit se možná připojí k současnému trendu ohledně NFT a uvažuje o zavedení NFT obrázků jako profilových avatarů. Podobné funkce začnou v budoucnu nabízet i další sociální sítě jako Twitter, Instagram či Facebook.

Zdroj

Nedávno jsme vás informovali o tom, že společnost Meta chce pro své platformy Facebook a Instagram zbudovat speciální tržiště s NFT (Non-Fungible Token – nezaměnitelný token). Samotné NFT je v poslední době poměrně rozsáhlým trendem a v praxi se to dá zjednodušeně přirovnat k decentralizovanému katastrálnímu úřadu.

Stejně jako na katastrálním úřadě máte evidované, komu patří který pozemek či nemovitost, tak v případě NFT máte zase evidované které digitální dílo vlastní který uživatel. Mimo Instagram a Facebook se otázkou NFT zabývá i další sociální síť Twitter, která chce například nabízet možnost zobrazit zakoupené dílo NFT jako profilový obrázek.

Zdroj

Stejnou funkci chce nově nabídnout i další sociální síť Reddit. Podle dostupných informací by totiž právě tato možnost pro uživatele měla být již v testovací fázi. Bohužel ale není zcela jasné, jak bude profilový obrázek zobrazován. Twitter chce například odlišit majitele profilové NFT obrázku tím, že ho umístí do šestiúhelníku.

Majitelé NFT se díky těmto obrázkům a podpoře mohou cítit výjimečně. Bohužel mluvčí Redditu, Tim Rathsmidt, uvedl, že vývojáři Redditu sice testují možnost umístit NFT jako profilový obrázek, ale zároveň zdůraznil, že jde pouze interní test a že v tuto chvíli není stanoven žádný termín, kdy by mělo dojít k plošnému nasazení.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Reddit testuje možnost nastavit NFT jako profilový obrázek

Žádné komentáře.