CDR.cz - Vybráno z IT

Regulační úřady zatrhly Facebooku vývoj vlastní kryptoměny, projekt prodává

Společnost Meta, dříve Facebook, měla kdysi plány na vytvoření vlastní kryptoměny, která se měla původně jmenovat Libra a následně Diem. Ve své době dokonce začala budovat vlastní blockchainovou platební síť či další nezbytná aktiva. Do poslední chvíle se zakladatel, Mark Zuckerberg, nechtěl smířit s případným koncem.

Zdroj

Společnost Meta však nyní ohlásila, že s projektem vlastní kryptoměny definitivně končí. Společnost Meta proto z tohoto důvodu začala dokonce rozprodávat majetek týkající se kryptoměn i svého know-how, resp. know-how společnosti Diem Association, která měla jako dceřiná společnost Mety spravovat její kryptoměnu.

Podle agentury Reuters je hodnota společnosti Diem Association zhruba čtyři miliardy korun. Podle dostupných informací by měla společnost Silvergate Capital převzít část společnosti Diem Association v hodnotě 3,9 miliardy korun. Půjde o celou blockchainovou platební síť a další digitální majetek.

Zdroj

Jakmile se Diem Association zbaví veškerého majetku, ukončí svou činnost i veškeré snahy společnosti Meta donutit své uživatele provádět transakce v její vlastní měně. Spolu s ukončením činnosti Diem Association ale vyvstává otázka, jakým způsobem chce společnost Meta realizovat obchodní transakce ve svém virtuálním vesmíru metaverse.

Jedním z důvodů pravděpodobného konce kryptoměny Diem je nesouhlas a odpor regulačních orgánů. Ty se totiž obávají, že v případě nasazení kryptomeny Diem by společnost Meta získala až příliš velkou kontrolu nad uživateli sociální sítě Facebook. Místo kryptoměny je však stále ve hře digitální peněženka na kryptoměny.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Regulační úřady zatrhly Facebooku vývoj vlastní kryptoměny, projekt prodává

Čtvrtek, 3 Únor 2022 - 10:46 | Mat Rio | Trošku to nechápu. Nejsem zastáncem kryptoměn,...

Zobrazit diskusi