CDR.cz - Vybráno z IT

Správce hesel u Google Chrome se dočká funkce biometrického ověření

Ke správci hesel v Google Chrome bylo doposud možné přistupovat skrze otisk prstu pouze na mobilních zařízeních. Nyní se tato funkce konečně dostane i na desktopovou verzi prohlížeče.

Zdroj

Ačkoliv uživatelé neustále slýchají rady, jaká by měli volit hesla, pohodlnost lze jen těžko zastavit. Své přístupové údaje mají pak buďto všude stejná nebo je nechávají uložená v prohlížeči. Ti obezřetnější volí správce hesel, kteří si tato hesla pamatují za ně. Nyní však má přijít funkce v podobě vyšší míry zabezpečení právě správce hesel v prohlížeči Chrome. Nově bude uživatelům desktopové verze nabídnuta možnost biometrického ověření. K zobrazení, úpravě či zkopírování hesla tak budete moci využít otisk prstu.

Zdroj

Stejná funkce je již dávno v mobilní verzi Google Chrome, přeci jen mobilní telefony obvykle mají čtečku otisků prstů v sobě již zabudovanou. Externí čtečka otisků prstů pro stolní počítače ale stále není běžnou periferií. I u notebooků se v podstatě jedná o prémiovou funkci. V úvahu připadá ověření pomocí Windows Hello, která podporuje nejen otisky prstů, ale také rozpoznávání obličeje. Zda však bude možné využít k ověření webkameru a Windows Hello není v tuto chvíli jasné. Funkce se nejspíše objeví v nadcházející verzi Canary.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Správce hesel u Google Chrome se dočká funkce biometrického ověření

Pondělí, 2 Leden 2023 - 18:23 | MIKOSPY | v preklade google zacne zbierat biometricke udaje...
Pondělí, 18 Červenec 2022 - 09:30 | Jan Smetana | Funkce, ktera utocniky vubec nezajima. Z databate...

Zobrazit diskusi