CDR.cz - Vybráno z IT

TÉMA: Srovnáváme nejlepší závodní simulátory. Sahá jim Project Cars 2 po kolena?

S hodnocením nového závodního počinu Project CARS 2 se v posledních dnech doslova roztrhl pytel. Málokdy je hře zaměřené na čistokrevnou závodní simulaci věnována taková pozornost. Vzhledem k velice úspěšnému prvnímu dílu je to ovšem logické.

Následovník tvůrců GTR2 to neměl od začátku jednoduché. Možná proto, že od něj bylo očekáváno příliš. GTR2 prostě ve své době vyrazila dech mnoha fanouškům virtuálního motorsportu, a tak nějak se čekalo, že Race Room Racing Experience (R3E) bude o hodně lepší. Jenže není.

Samozřejmě je to hra, která běhá na moderním enginu, grafika tedy není výrazně horší, než je průměrný standard. Pokud jde ale o jízdní model, jeho pojetí se zařadí až na samotný konec zde uvedených závodních simulátorů.

Obr. Race Room Racing Experience

Race Room Racing Experience exceluje ve zvuku jednotlivých vozidel, v tomto ohledu nemá žádnou konkurenci. Takhle barevný a proměnlivý zvuk motoru, měnící se v závislosti okolních podnětech a podmínkách v žádné jiné hře nenajdete. Naprosto výrazně přispívá k reálnému pocitu řízení. Přesto tohle samotné k vítězství nestačí.

Tohle byl výčet her, které je možné považovat za opravdové závodní simulace. Do těchto dnes už trochu ustálených vod se snaží hodit kámen Project CARS2 a pořádně tím rozčeřit hladinu. Prohlášení tvůrců, že se jedná o extremně reálný simulátor, na kterém pracovali opravdoví závodníci, aby vytvořili dokonalou závodní hru, a zprostředkovali tak nebývalé zážitky těm virtuálním závodníkům, tomu přinejmenším napovídá. 

Povedlo se to? Povíme si v posledních kapitolách.  

>> Další kapitola. 

Diskuse ke článku TÉMA: Srovnáváme nejlepší závodní simulátory. Sahá jim Project Cars 2 po kolena?

Sobota, 28 Říjen 2017 - 17:52 | Anonym | Dik za recenziu. Realisticke simulatory nehram,...
Pátek, 27 Říjen 2017 - 11:31 | Exhumanizator | pozor na nastavenie deadzone/fall off v tychto...
Pátek, 27 Říjen 2017 - 09:13 | Exhumanizator | tato gamesa je EXTREMNE zavisla od roznych...

Zobrazit diskusi