CDR.cz - Vybráno z IT

Nekvalitní USB-C kabely mohou poškodit zařízení: Poradíme, kterým se vyhnout

nepřehlédněte
Macbook Usb C
Standard USB-C se postupně objevuje na trhu a s rostoucím množstvím kompatibilních zařízení roste i počet zákazníků, kteří si chtějí přikoupit nějaký ten náhradní kabel či adaptéry. Některé kousky však mohou ohrozit vaše zařízení.

Oboustranné rozhraní typu USB-C je nepochybně vítanou změnou. Vedle navýšení rychlostí a podpory obrazového výstupu přináší třeba rychlejší nabíjení kompatibilních zařízení. Důvěru v nové rozhraní má např. Apple se svým MacBookem, kde je USB-C jediným použitým konektorem.

Reversible Usb Finalized

Tak či onak, USB-C je stále poměrně novou technologií a i přes fakt, že můžeme na trhu nalézt spustu kompatibilních kabelů či adaptérů, ne všechny musí fungovat tak, jak očekáváte. Naštěstí se však jeden ze zaměstnanců Google rozhodl, že postupně otestuje co nejvíce USB-C kabelů, které jsou na internetu (konkrétně na Amazonu) k dostání. Na Amazonu obchoduje i spousta malých prodejců a výrobců z Asie, takže je vzorek poměrně relevantní a postupně roste.

Benson Leung je zaměstnancem Google, který se podílel na vývoji USB-C zařízení v portfoliu giganta (Chromebook Pixel a Pixel C). Při testech zjistil, že některé kabely a adaptéry nesplňují specifikace standardu a navíc mohou v krajních případech zničit nabíječku, USB hub či zařízení samotné.

Amazon Us

A jelikož by byla škoda "odstřelit" svá zařízení kvůli špatnému kabelu, rozhodl se Leung začít testovat USB Type-C adaptéry a kabely, přičemž výsledky testů veřejně sdílí na svém Amazon profilu v podobě recenzí. Až si tedy budete vybírat, víte kam se podívat pro radu.

Jak je vidět z testu, cena by při rozhodování rozhodně neměla být jediným faktorem...

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nekvalitní USB-C kabely mohou poškodit zařízení: Poradíme, kterým se vyhnout

Žádné komentáře.