CDR.cz - Vybráno z IT

Reportáž: GIGABYTE TECH TOUR BRNO - "New Ideas"

Gigabyte-perex
Minulé pondělí se v brněnské restauraci Koishi uskutečnil již druhý ročník Tech Tour v podání Gigabytu, kde bylo mimo jiné řečeno, že Česká republika patří mezi čtyři (ve vztahu ke Gigabyte) nejzajímavější trhy. Jásejme, konečně na nás také někdo myslí, a třeba se dočkáme nějakých novinek dříve než ostatní…

Modrá, kterou vidíte na plakátu v perexu, se pravděpodobně pro pár nadcházejících let stala zřejmě pro Gigabyte alfou a omegou, protože veškeré informační slajdy a vůbec veškeré možné přístroje mají zejména podsvícení v této pěkné barvě. ASUS vidí hráče rudočerně, MSI hraje všemi barvami najednou, Gigabyte zvolil decentní modročerné kombinace. Určitě je tedy na co dívat.

Celá kampaň "New Ideas" začala frází "nevzdávat se", která je pro Gigabyte prý synonymem. Snaží se posunout limity technologií tak, abychom mohli posunout limity svého života. Nové nápady by nám měly pomoci objevit, zažít a pronásledovat naše sny naplno. A za vším stojí vášeň pro hry a život, kterou s nimi sdílím(e). Z Gigabytu teď za námi přišli, aby se podělili o to, co mají, a pak se vrátili zpět pro další. Tak nyní společně vstupme tam, kam měli ono pondělí přístup jen novináři, a podívejme se, co nám přinesli. Při vstupu nás přivítala tato krásná slečna. :)

Gigabyte slečnaGigabyte prezentace

GIGABYTE herní periferie

Prezentace produktů Gigabyte započala světově oceňovanými periferiemi řady Aivia, které už pravděpodobně všichni znáte. Zacíleno je na hráče a hráč si přeci nepřeje být omezován! Zejména si přeje být bezdrátový, ale tak, aby netrpěl známými problémy jako lag nebo výpadky signálu a nemusel nabíjet baterky každý den.

Aivia - Gigabyte

To vše by měla vyřešit Aivia Uranium, bezdrátová herní myš s makrostanicí Ghost. A právě makrostanice řeší mnoho oněch problémů – s počítačem komunikuje po drátě, takže může (a měla by) bydlet pěkně vedle monitoru s přímým výhledem na svou myš zajišťujíc tak bezztrátovou komunikaci, která navíc probíhá s 1000Hz frekvencí, takže komunikační lag by neměl být větší než 1 ms. Něco málo k tomu bohužel přihodí USB sběrnice, se kterou ale komunikují všechny periferie. I tak ale Gigabyte tvrdí (a často má pravdu), že lag je dokonce menší, než u mnoha kabelových myší. 

NG Gaming Gear - Gigabyte

Zadruhé většina elektroniky se nachází ve stanici, která je energií z USB zásobena dostatečně. Myš má díky tomu podstatně nižší nároky na energii a s dvojicí klasických levných baterek vydrží až 70 hodin. Tři dny nejíst, nepít, nespat, prostě jenom hrát. Umřete dřív, než baterky vybijete... A pokud přežijete a půjdete na chvíli spát, ven, na záchod, kamkoliv, stačí připojit myš kablíkem ke stanici a za tři hodinky se zase pěkně nabije pro další tři dny šílenství.

Třetí výhodou makrostanice je displej a paměť. Kamkoliv zapojíte svou stanici, máte s sebou svoje profily a aplikaci pro jejich úpravu, úpravu loga a podobné "blbinky". Stanice má navíc vlastní logo, které barevně pulzuje. Naštěstí ne moc silně, ale mnohým kolegům se to nelíbilo (a vlastně ani těm, jenž produkt představili), takže v aplikaci bude brzy zjednána náprava a možnost pulzování vypnout.

Aivia Uranium combo_01Battery Life - GigabyteTransmission - GigabyteGhost - GigabyteDynamic Display - Gigabyte

Pokud jde o parametry samotné myši: 5600 DPI laser plus čtyři různé DPI režimy, 10 programovatelných tlačítek. Čtyřsměrové kolečko beru (nejen já) jako přítěž a nechápu ho. Používáte ho někdo?

Performance - Gigabyte

Nicméně všechno má nějakou chybu a Aivia Uranium není výjimkou. Toto řešení s velkou dokovací stanicí se stává jednoznačně doménou PC hráčů u stolu, tahat toto s sebou k notebooku - to nevím, to už je dle mého názoru lepší, jednodušší i komfortnější klasická drátová myš.

FORCE K7 Stealth FORCE K7 Stealth

Dále byla představena "tenká" herní klávesnice FORCE K7 Stealth s poměrně decentním designem, nízkozdvihovými klávesami, možností tří různých barev podsvícení a také ovladačem hlasitosti a funkcí uzamčení Windows kláves.

K vidění byla také trochu zvláštnější Aivia Osmium:

Osmium-BrownKey-001Osmium-BrownKey-002
Tagy: 

Tomáš Bohuněk

Student informatiky, samouk v oblasti PC hardwaru a 3D grafiky, znalec aut a milovník dynamické jízdy.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Reportáž: GIGABYTE TECH TOUR BRNO - "New Ideas"

Pondělí, 6 Květen 2013 - 13:36 | Damel | Měl jsem Gigabyte GA-BX2000 a Gigabyte GA-7NNXP,...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 12:13 | Tomáš Bohuněk | Tos to prostému uživateli moc nezjednodušil.. Zde...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 12:04 | Max Power | Desky od GIGABYTE mi vždy dobře sloužily a mám s...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 11:39 | xmic | Vykon chladice se vzdy udaval jako k/w (kelvin na...

Zobrazit diskusi