CDR.cz - Vybráno z IT

Reportáž: GIGABYTE TECH TOUR BRNO - "NEW IDEAS"

Gigabyte-perex
Minulé pondělí se v brněnské restauraci Koishi uskutečnil již druhý ročník Tech Tour v podání Gigabytu, kde bylo mimo jiné řečeno, že Česká republika patří mezi čtyři (ve vztahu ke Gigabyte) nejzajímavější trhy. Jásejme, konečně na nás také někdo myslí, a třeba se dočkáme nějakých novinek dříve než ostatní…

A úplně poslední prezentované produkty byly reproduktory a hliníková sluchátka FLY. Musím říct, a asi budete souhlasit, že vypadají skvěle, a jsou lehoučká, jen 79 gramů (a jsou i velmi pohodlná). Hrají opravdu nečekaně čistě, ale zaměřeny jsou na basy. Ty samozřejmě vyvolat umí, ale jelikož (délkově nenastavitelný) most je opravdu tenký, moc se netisknou k uším, a proto jsou pohodlná, ale basy odlétají ven a tlumení okolního hluku také není kdovíjak závratné. (Tedy, prý na mě mluvili a neslyšel jsem je, ale při puštěné hudbě na plnou hlasitost se tak stane s každými sluchátky.) Překvapí, že zvládají hrát čistě a věrně i při opravdu vysoké hlasitosti, ale v basech to není nic z čeho si sednete na zadek. Ale možná mám jen špatné uši…

Fly - gigabyteFly - gigabyteFly - gigabytebattery charge - gigabyteFly - gigabyte

Prezentovány sice nebyly, ale všichni jsme dostali malá pecková sluchátka H11, taktéž z hliníku a taktéž velice stylová a taktéž velice dobrá v celém spektru zvuku i ve vysokých hlasitostech. Zatím nemáme představu o ceně, ale jestli to bude kolem ze zahraničí prosakujících 250 korun, tak konkurenční Creative EP-630 basují sice o dost lépe, ale ve vyšších hlasitostech jdou středy a výšky do kytek. Nečekal jsem to, ale GP-H11 se mi líbí.

GP-H11

Ještě nám byly ukázány soupravy stolních reproduktorů S3000, zásobené pouze skrze USB 3.0 s funkcí Plug and Play. Hudební maximum, získatelné z USB 3.0, je maximálně 4 watty, takže žádný extra randál očekávat nemůžete, ne o moc větší, než od repráků z notebooku. Tady ale najdete i malý bassreflex, takže když na to přijde, dokážou i trošku dunět. Navíc mají konektory pro sluchátka a mikrofon, kterým bych se osobně vyhnul. Ale to nejzajímavější je dotykové ovládání.

S3000 - gigabyteS3000 - gigabyteS3000 - gigabyte

Není nad to chytit kolečko a otočit ho kam chcete, jak rychle chcete. Tady musíte hledat (naštěstí podsvícené) místo, kam přiložit prst, aby se stala patřičná událost. Někomu to může vyhovovat, někoho bude upatlaný lesklý povrch rychle rozčilovat. Buď jak buď, kupte si sluchátka nebo skutečné 2.1 reproduktory. Systém bez bassů, navíc primárně k notebooku, nemá žádný smysl, když notebook umí vytvořit téměř stejně špatný zvuk.

Tagy: 
Zdroje: 

Tomáš Bohuněk

Student informatiky, samouk v oblasti PC hardwaru a 3D grafiky, znalec aut a milovník dynamické jízdy.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Reportáž: GIGABYTE TECH TOUR BRNO - "New Ideas"

Pondělí, 6 Květen 2013 - 13:36 | Damel | Měl jsem Gigabyte GA-BX2000 a Gigabyte GA-7NNXP,...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 12:13 | Tomáš Bohuněk | Tos to prostému uživateli moc nezjednodušil.. Zde...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 12:04 | Max Power | Desky od GIGABYTE mi vždy dobře sloužily a mám s...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 11:39 | xmic | Vykon chladice se vzdy udaval jako k/w (kelvin na...

Zobrazit diskusi