CDR.cz - Vybráno z IT

Google díky práci z domova ušetří více než 1 miliardu dolarů ročně

V březnu loňského roku začal Google doporučovat svým zaměstnancům po celém světě, aby pracovali z domova kvůli COVID-19. Zatímco práce z domova má své stinné stránky, tak tato změna měla pozitivní dopad na podnikání společnosti Alphabet.

Výroční zpráva společnosti Alphabet, pod kterou Google patří, odhalila, že během prvního čtvrtletí loňského roku v důsledku snížení nákladů na cestování a neproplácení volnočasových aktivit zaměstnanců ušetřila 371 milionů USD. V nastoleném šetření se pokračovalo pak i v dalších čtvrtletí z pochopitelných důvodů, a v celkové hodnotě se jen na položkách za dopravu zaměstnaců a proplácení jejích benefitů vyšplhala částka na jednu miliardů amerických dolarů.

I když celková suma těchto úspor se zdá být obrovská, není to ve skutečnosti nic překvapivého, protože Google svým zaměstnancům nabízí spoustu výhod a benefitů a doslova je rozmazluje. Zaměstnanci Google tak mívají neomezený přístup k internetu, nemusejí se starat o své pracovní zařízení, v případě rozbití/zcizení dostanou nové, na svých pracovištích mívají tělocvičny, relaxační kouty se spacími pytly, trampolínami, masážních stolů, nonstop kuchyně a spoustu dalšího, což je patřičně zahrnuto ve výsledcích. 

Na konci roku 2020 měla společnost Alphabet 135 301 zaměstnanců na plný úvazek.

Dále pak společnost Alphabet ve své výroční zprávě uvedla, že výdaje na reklamu a propagaci klesly v roce 2020 o 1,4 miliardy USD, protože společnost kvůli pandemii snížila výdaje, pozastavila nebo přeplánovala kampaně a změnila některé akce na formáty online vysílání. Úspory vykompenzovaly mnoho nákladů spojených s najímáním dalších tisíců pracovníků.

Google umožní svým zaměstnancům pokračovat v práci z domova do září tohoto roku a stejně jako mnoho jiných technologických gigantů, i Google přijme „hybridní“ model pro návrat do kanceláře, který zaměstnancům umožní pracovat nejméně tři dny v týdnu v kanceláři a ostatní dny doma.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google díky práci z domova ušetří více než 1 miliardu dolarů ročně

Žádné komentáře.