CDR.cz - Vybráno z IT

Plány Googlu? Vlastní herní konzole a Android pro levná zařízení

nexus-q2012-07-06-600-10-1341585603
Internetový gigant zdaleka nepracuje jen na Androidu a brýlích Google Glass. Mluví se o konzoli, oživení streamovacího centra Nexus Q a hodinkách. Výrobci levného hardwaru se navíc pro svá zařízení pravděpodobně dočkají speciální verze operačního systému Android.

Poslední dobou neustále slýcháme o chytrých telefonech s operačním systémem Android, nebo prvních zkušenostech s kontroverzními Google Glass. Právě brýle z produkce Google jsou jedním z produktů, od nichž si společnost do budoucna mnohé slibuje a nemalý poprask způsobený internetovou komunitou vše jen potrzuje.

Google Glass style 03

Vedle projektu Glass se však můžeme těšit v dohledné době na další zajímavé počiny. Google se pokusí dostat i do našich obývacích pokojů, k čemuž mu má pomoci projekt herní konzole postavené na Androidu, který připravuje podle informací serveru Wall Street Journal. Vedle toho se ale můžeme těšit také na chytré hodinky a pokračování odloženého projektu Google Q.

Microsoft a chytré hodinky - Apple iWatch

Internetový gigant si tím upevňuje pozici konkurenta Applu, kdy se snaží nabídnout obdobné produkty, jako společnost s nakousnutým jablkem. V Cupertinu na chytrých hodinkách s iOS nějakou dobu pracují (iWatch) a o reakci Googlu víme už delší dobu, viz naše články níže.

Bohužel, informací o chystané konzoli mnoho není. Mělo by se však jednat o jakési herní centrum postavené na Androidu, pravděpodobně ve stylu levné konzole Ouya. Zvědaví jsme na pokračování projektu Nexus Q, který krátce po představení zmizel ze scény. Jedná se o multimediální centrum pro streamování obsahu z cloudu, což zní sice hezky, ale v našich končinách je téměř nepoužitelné. Velké obliby se za cenu kolem 300 dolarů nedočkal ani v zahraničí, přestože design futuristické koule nepochybně zaujal.

android-connected-fragmentation

Další informace mluví o chystaném vydání operačního systému Android, který bude uzpůsobený „na míru“ levným zařízením z Číny. Mluví se o bezproblémovém běhu na pomalejším hardwaru, ale očekávat se dá i snadnější ladění pro rozličné produkty.  Právě vyladěnost ovladačů a samotného systému pro určité typy zařízení bývá u levných zařízení největším problémem.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Plány Googlu? Vlastní herní konzole a Android pro levná zařízení

Žádné komentáře.