CDR.cz - Vybráno z IT

První Android tablet od HP již brzy a ještě levněji: Má Slate 7 co nabídnout?

HP_slate
HP po dvou letech od neúspěchu s modelem Touchpad opět uvede na trh mobilní tablet. Tentokrát se chytne nízké cenovky hned od začátku a pokusí se konkurovat zařízením Nexus 7 a Kindle Fire. Krátce před uvedením na trh oznamuje další snížení cen, o kolik to bude?

O tom, že se Hewlett-Packard opravdu pustí do výroby vlastního Android zařízení, jsme se definitivně dozvěděli osobně v Las Vegas z úst ředitelky Meg Whitman. Tehdy jsme vás o poměrně zásadním kroku technologického giganta ihned informovali na našem Facebooku a zvídavě jsme čekali, kdy spekulovaný tablet Slate 7 dorazí na trh.

Nejprve se mluvilo o předpokládané ceně 170 dolarů (cca 3 500 Kč), což by ještě v únoru mohla být atraktivní nabídka, ale v těchto dnech by se jednalo o nevýhodně drahý kousek hardwaru. Naštěstí si své pozdní uvedení na trh v HP uvědomují a proto se na poslední chvíli rozhodli srazit z částky alespoň 30 dolarů dolů.

HP_slate_7_3_android

Za cenu 140 dolarů (cca 2 800 Kč) dostaneme do ruky 7" tablet s zobrazovacím panelem o rozlišení 1024×600, 1 GB RAM a 8GB datovým úložištěm. O výkon se postará dvoujádrový Rockchip RK3066 na frekvenci 1,6 GHz a jako operační systém byl použit Android verze 4.1 Jelly Bean.

Dění kolem mobilních zařízení HP:

Google Nexus 7 02

Pro český trh se bohužel počítá s nenáviděným přepočtem dolar = euro a ještě před několika dny se mluvilo o lokálních cenách pro ČR kolem 4 500 Kč. To by zařízení učinilo oproti konkurenci v podobě oblíbeného Nexus 7 (necelých 6 000 Kč) nepříliš výhodnou koupi. Uvidíme, zda se prodejní cena sníží i na našem trhu - pokud chce HP alespoň trošku uspět, rozhodně by mělo jít s cenovkou pod 4 000 Kč. I poté nebude Slate 7 patřit mezi nejlepší volby v poměru cena/výkon, podpora silné značky by však mohla udělat své.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku První Android tablet od HP již brzy a ještě levněji: Má Slate 7 co nabídnout?

Středa, 10 Červenec 2013 - 15:16 | Richmond | Mohl byste hodit link na tu parádu?
Středa, 10 Červenec 2013 - 11:25 | Izak | Maji nas za blbce ??? Za 4.x00 kc si koupim 9...

Zobrazit diskusi