CDR.cz - Vybráno z IT

Je Denuvo mrtvé? Crackerská skupina Codex už ho umí bleskově prolomit

Denuvo
Už třetí crackerská skupina umí prolomit stávající protipirátskou ochranu Denuvo. A to v řádu několika hodin od oficiálního vydání videohry.

Minulý týden jsme vás informovali, že crackerská skupina Steampunks už umí překonat protipirátskou ochranu Denuvo během několika hodin od vydání videohry. Tento týden se k ní připojila druhá scénová skupina s názvem Codex. Tato skupina sice není na crackerské scéně žádným nováčkem, ale zatím s překonáním Denuva nezaznamenala žádný větší průlom. Tedy až doteď.

Tento týden se totiž objevil scénový release pirátské kopie videohry Middle-Earth: Shadow of War se značkou Codex. Skupina Codex prolomila protipirátskou ochranu Denuva u této videohry během několika hodin.

Nyní se objevila pirátská kopie hry The Evil Within 2 se značkou Codex. Mnoho lidí se domnívalo, že tato videohra bude mít protipirátskou ochranu Denuvo, tak jako je to u společnosti Bethesda zvykem. Ovšem The Evil Within 2 zřejmě protipirátskou ochranu Denuvo nemá. Nastal tedy zvrat, kdy velcí vydavatelé se od této protipirátské ochrany začnou hromadně odvracet?

Uvidíme jestli zůstane Denuvu věrná společnost Ubisoft, protože tento měsíc vychází dva AAA tituly South Park: The Fractured but Whole a Assassin's Creed: Origins. Jestliže u těchto titulů nebude Denuvo, tak to znamená signál, že se něco děje.

Nově tak už umí překonat aktuální protipirátskou ochranu Denuvo v4 celkem tři skupiny (CPY, Steampunks a Codex) a několik jednotlivců. Zatím není známo, jestli se ještě tento rok objeví u nových videoher pátá generace Denuva, která by mohla zase na delší dobu zamotat hlavu mnoha crackerům. 

Tagy: 
Zdroje: 

reddit

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Je Denuvo mrtvé? Crackerská skupina Codex už ho umí bleskově prolomit

Pátek, 13 Říjen 2017 - 12:15 | CyberAngel | The Evil Witchin? Opravdu?
Pátek, 13 Říjen 2017 - 11:04 | RedMaX | Bravo CODEX, ano zaznamenal jsem na scene source...

Zobrazit diskusi