CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft představil vlastní bezdrátový adaptér podobný Chromecastu

Microsoft Wireless Display Adapter
Microsoft chce konkurovat zařízení Chromecast vlastním adaptérem Microsoft Wireless Display Adapter založeném na technologii Miracast.

Google Chromecast, zařízení které dokáže změnit vaši "hloupou" televizi na multimediální centrum, se stal prodejním hitem a na Amazonu se stále drží na předních pozicích v žebříčku nejprodávanější elektroniky s cenou 35 dolarů. U nás ho pořídíte zhruba za 1100 Kč. Chromecast má již nějakou dobu konkurenci. Společnost Roku přišla na trh s podobným adaptérem, který rovněž disponuje možností sledování videí ze služeb video-on-demand, jekompatibilní s OS Android jako Chromecast a navíc podporuje také iOS.

Microsoft Wireless Display Adapter 1

Zapojený adaptér Microsoft Wireless Display Adapter

Společnost Microsoft má nyní vlastní bezdrátový zobrazovací adaptér Microsoft Wireless Display Adapter po vzoru úspěšného Chromecastu. Adaptér Microsoftu podporuje bezdrátovou technologii Miracast, kterou najdeme například u konkurenčních produktů Asus Miracast Dongle nebo Belkin Miracast Video Adapter. To vám umožní streamovat multimediální soubory do televizoru přímo z telefonu, tabletu nebo počítače, který podporuje technologii Miracast.

Microsoft Wireless Display Adapter 2

Microsoft Wireless Display Adapter je možné využít také pro zobrazení obrazovky na mobilním zařízení nebo naopak pro rozšíření obrazové plochy o televizi. Adaptér od Microsoftu podporuje systémy Windows 8.1, Windows Phone a Android 4.2.1 nebo novější. Oproti Chromecastu má adaptér tu výhodu, že nevyžaduje instalaci speciální aplikace a připojení k internetu.

Uvedení do provozu je ve své podstatě stejné jako u Chromecastu. Microsoft Wireless Display Adapter zasunete do HDMI konektoru vaší televize a druhý konec kabelu s USB portem zapojíte do libovolného USB vstupu televize, čímž se zahájí napájení přístroje. Jestliže TV nedisponuje volným USB portem, je možné využít napájecí USB adaptér.

Chromecast Hdmi Tv

Google Chromecast

Pořizovací cena Microsoft adaptéru má být 60 dolarů, což je v přepočtu přibližně 1300 korun. Řešení od Google sice vyjde o dost levněji, ale miracastová zařízení jsou obecně o něco dražší. Další informace o předprodeji najdete na stránkách Microsoft.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft představil vlastní bezdrátový adaptér podobný Chromecastu

Čtvrtek, 25 Září 2014 - 17:09 | Pety | Proč všichni novináři píšou, že je to podobné...
Čtvrtek, 25 Září 2014 - 13:04 | Fred1 | Chromecast snad slouží k bezdrátovému připojení...
Čtvrtek, 25 Září 2014 - 11:31 | Jan Brabec | Přijde vám normální porovnávat dvě neporovnatelná...

Zobrazit diskusi