CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft prý připravuje vlastní chytré hodinky

Microsoft a chytré hodinky - úvodní foto
Zprávu přinesl The Wall Street Journal a mnoho nasvědčuje tomu, že by se Microsoft mohl stát dalším z řad výrobců, jež se snaží realizovat nápad, který je tu s námi již dlouhá léta – chytré náramkové hodinky.

Možná po vzoru Applu či Samsungu (nebo po již starším kousku od Sony - SmartWatch MN2) se i Microsoft nejspíš vydal na cestu k výrobě inteligentních náramkových hodinek s dotykovým displejem a multimediálními funkcemi, které mohou posloužit buďto jako moderní příslušenství nebo přímá náhrada telefonu. Nasvědčují tomu alespoň informace, se kterými přišel zpravodaj The Wall Street Journal.

Není to ale poprvé, kdy můžeme Microsoft s hodinkami spojovat. Kolem roku 2004 přišel totiž s nápadem tehdy inteligentních hodinek komunikujících přes FM signál, běžně používaný pro rádiové vysílání. Přes něj by se vám aktualizovaly například informace o počasí, přicházely zprávy z Windows Messengeru, či stahovaly zprávy ze zpravodajských kanálů. Tento projekt označovaný názvem SPOT (Smart Personal Object Technology) byl ale v roce 2008 ukončen.

Microsoft a chytré hodinky - hodinky SamsungMicrosoft a chytré hodinky - Apple iWatch
Připravované chytré hodinky od Samsungu a Applu (iWatch)

Dnes se tento gigant k náramkovým hodinkám vrací, nebo alespoň tomu nasvědčuje to, že se podle zdrojů The Wall Street Journal domlouval s asijskými výrobci počítačového hardwaru na dodání potřebných komponent právě pro výrobu takovéhoto zařízení. Mezi komponentami se měl objevit například i dotykový displej o velikosti 1,5 palce, jehož použití v hodinkách zní velmi reálně. Jiný zdroj zase uvádí, že se sešel a jednal přímo s vývojovým týmem Microsoftu v Redmondu v americkém státě Washington.

Microsoft a chytré hodinky - SPOT
Prvotní experiment Microsoftu - hodinky SPOT 

Pokud zprávy neklamou a chytrých hodinek se opravdu dočkáme, nebude to ve výsledku až takovým překvapením. V tomto nezaplněném odvětví počítačových zařízení (spíše už gadgetů) v podobě náramkových hodinek se snaží výrobci pohnout už dlouhou dobu a nebylo by divu, kdyby po výše zmíněném Applu, Samsungu nebo Sony a vlastně i Googlu ukázal své ambice i Microsoft.
 

Zdroje: 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft prý připravuje vlastní chytré hodinky

Úterý, 16 Duben 2013 - 09:25 | Any Xav | A budou mít Metro. :D Kolik kroků zabere zjištění...
Úterý, 16 Duben 2013 - 09:23 | Dizz | Kdyz se reknou chytre hodinky vzpomenu si na...

Zobrazit diskusi