CDR.cz - Vybráno z IT

To nejlepší z E3 2021: Shrnujeme poslední konference od Nintenda po nezávislé

Zelda Breath Of The Wild
V následujícím článku vám přinášíme shrnutí těch nejvýznamnějších herních oznámení z konferencí PC Gaming Show, Future Games Show a Nintendo Direct probíhající v rámci letošního festivalu E3, který se letos konal již po 26., tentokrát pouze v online režimu.
To nejlepší z E3 2021
Summer Games Fest ukázal Borderlands, Elden Ring a další
Ubisoft ukázal herní adaptaci Avatara a pár nových titulů
Square Enix přináší západu RPG s příměsí japonské kultury
Shrnujeme poslední konference od Nintenda po nezávislé

Pokud máte pocit, že jsme některý titul vynechali, mějte na paměti, že konferencí se letos odehrálo několik a vámi zmiňovaný mohl být představen na jiné a shrneme si jej v některém z navazujících článků. Podělit se o své tipy ovšem můžete v diskusi.

Metroid Dread

Letos konečně přichází na scénu nový přírůstek do 2D série Metroid s ikonickou hrdinkou Samus Aran opět v hlavní roli. Fanouškové sice asi očekávali konečně nějaké nové informace o Metroid Prime 4, ten však prošel před dvěma roky velkým restartem ve vývoji, a tak není divu, že se ještě nemají s čím pochlubit.

Namísto toho nám bylo naservírováno poslední pokračování pětidílné série, jež začala originálním Metroidem v roce 1986 a skončila v roce 2002 dílem Metroid Fusion. Poslední díl s názvem Metroid Dread vyjde letos 8. října, a to samozřejmě exkluzivně na konzole Nintendo.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD a Breath of the Wild 2

Již 16. července vyjde HD remaster dílu Skyward Sword, i s nově upraveným systémem ovládání. Spolu s ním vychází i tematická amiibo figurka, a také nádherně zbarvené joy con ovladače. Přestože vyšla v této sérii až jako šestnáctá v pořadí, příběhově spadá na úplný začátek.

Pokračování Breath of the Wild z roku 2017 se po dvouleté odmlce také ozvalo s novými informacemi – v krátkém traileru ukazují nové záběry z gameplaye a prozrazují, že hra vyjde už v příštím roce.

Warhammer 40k: Chaos Gate – Daemonhunters

Příští rok se můžeme těšit i na nový přírustek do Warhammer série, tentokrát půjde o svižnou taktickou tahovku pokrývající éru z pera knižního autora Aarona Dembskiho-Bowdena. Titul Daemonhunters je rebootem původního titulu z roku 1998.

Přesné datum vydání zatím neznáme, ale hra vyjde někdy v průběhu příštího roku, samozřejmě pouze na PC – momentálně však ještě Complex Games neodhalili ani hardwarové požadavky.

Mario Party Superstars

Na Nintendo Switch ještě letos dorazí dvanáctý díl více než dvacet let staré série Mario Party, která pokaždé přinese haldu nových miniher jako stavěných pro přátelské soupeření. Nový díl slibuje ale i návrat starších klasik – pět prostředí pochází dokonce ještě z éry Nintenda 64.

Mario Party Superstars nabídne naději i pro ty, kteří v okolí nemají dostatek parťáků na hraní – všech sto miniher bude totiž podporovat i online hraní – ať už vám půjde o propojení se vzdálenými přáteli, nebo náhodnými hráči z celého světa. Na vydání si však počkáme až do 29. října.

Tagy: 

Diskuse ke článku To nejlepší z E3 2021: Shrnujeme poslední konference od Nintenda po nezávislé

Žádné komentáře.